Adományozott az énekesnő

Adományozott az énekesnő
© Fotó: magánarchívum
Zsáka – Ének, betyárkodás, hastánc, madársimogatás az oviban.

Pintér Timi énekesnő a napokban a Tündérkör Alapítvánnyal, Imre István madarásszal, valamint a Furtai és a Zsákai Karitász tagjaival együtt látogatott el a zsákai óvodába, hogy megajándékozza a gyerekeket. A szervezők átadtak az óvodának a magukkal hozott könyveket, játékokat, CD-lemezeket, illetve a hátrányos helyzetű gyermekek szüleit tartós élelmiszerekkel ajándékozták meg. A gyerekek kabalát, édességet is kaptak. Az énekesnő a megyében már több óvodában is járt azért, hogy meglepetést vigyen a gyerekeknek.

A debreceni énekes műsorral is kedveskedett az ovisoknak, az esemény másik szervezője, szereplője Lukács Sándor hagyományőrző betyárruhába öltözve bemutatta a táncait, amelybe bekapcsolódtak az óvodások is. Az óvodai látogatás harmadik tagja Imre István, a földesi Madársuli alapítója, aki egy-egy élő, betanított héjával és bagollyal érkezett. A szárnyasokat meg is foghatták, simogathatták a gyerekek.

Fotó: magánarchívum

Kedvezve a gyermekek kedvencével, a „Risza, risza” című dallal egy rövid hastáncbemutatót is tartott Pintér Timi. A táncot hamar megtanultak az ovisok, majd azt együtt adták elő. Az „Az én babám vadász vót” című szerzeményhez pedig egy komplett koreográfiát tanultak be. Az énekesnő a vadászélet fortélyaiba is beavatta a piciket, akik elsajátították többek között – gyereknyelven – az erdőben „osonás”, azaz a cserkelés trükkjeit is.

– Nagyné Kelemen Mónika –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés