A régi biciklik szerelmese

Akt.:
Papp Zsolt
Papp Zsolt
Bedő – Papp Zsolt rendőr főtörzsőrmester a biharkeresztesi határrendészeti kirendeltségen dolgozik, idegenrendészeti segédelőadó. Okmányok kezelésével, kiadásával, közigazgatási bírságokkal foglalkozik. Szereti a munkáját, érdeklik a jogszabályok. Utoljára nagyobb (19 ázsiaiból álló) migráns csoporttal november végén, december elején találkozott. Őket kitoloncolták Romániába.

A főtörzsőrmester egyik hobbija a XIX–XX. századi parasztcsaládoknál használatos tárgyak, például rokka, mángorló, szövőszék, képeslapok, bélyegek, régi pénzek, vasalók gyűjtése. Néhány abból a korból származó festménye, és üvegtárgyai is vannak, melyeket három házban, padlásokon tárol. – Ezekből lassan már egy kisebb múzeumot is be lehetne rendezni – mondta mosolyogva.

Másik passziója, a „szíve csücske” a II. világháború előtti biciklik gyűjtése és azok eredeti állapotnak megfelelő állapotba hozása. Ilyen restaurált járgányokból most 30–40-el rendelkezik. A veterán drótszamarakhoz elsősorban úgy jut hozzá, hogy figyeli az internetes hirdetéseket, az ezzel foglalkozó fórumokat, eljár ilyen börzékre. A gyűjtemény „koronaékszere” egy 1938-as, a Weiss Manfréd művekben készült Csepel bringa. – Időnként előveszem, leporolom őket, de felülni csak ritkán szoktam rájuk, féltem őket – mondta Papp Zsolt.

HBN


A jelölt

Név: Papp Zsolt

Kategória: rendőr

Munkahely: Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség


Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés