A bárányok nem hallgattak, lebuktatták a zsákai tolvajokat

A bárányok nem hallgattak, lebuktatták a zsákai tolvajokat
© Fotó: police.hu
Zsáka – Az ellopott bárányok összekötözött lábakkal feküdtek az egyik ház bezárt szobájában. A berettyóújfalui rendőrök őrizetbe vették a két feltételezett elkövetőt.

Zsákán két helyi férfi bemászott egy ingatlan bekerített udvarára február 22-én 19 óra 30 perc körül, majd ott lévő hodályból elloptak hat bárányt. A rendőrségre érkezett bejelentést követően a helyi körzeti megbízott a helyszínre ment, ahol széleskörű adatgyűjtést végzett. A rendőrök átvizsgálták a környező utcákat, majd február 23-án 1 óra körül az egyik lakatlan házban meghallották az állatokat. Az eltulajdonított bárányok összekötözött lábakkal feküdtek egy bezárt szobában. A rendőrök kiszabadították az állatokat, majd visszaadták a tulajdonosnak.

barany1

Fotó: police.hu

A beszerzett információk alapján a körzeti megbízott azonosította és február 28-án elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves férfit és 19 éves társát. A bűncselekmény feltételezett elkövetőit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak és bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ellenük a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés