360 fokos videó: Fegyverek és harcjárművek Debrecenben – Betekintés a Kossuth Laktanya életébe

360 fokos videó: Fegyverek és harcjárművek Debrecenben – Betekintés a Kossuth Laktanya életébe
© Forrás: Hírek360.hu
Debrecen – Fegyelem, egyenruha és fegyverek – ezek a szavak jutnak talán először eszünkbe, ha meghalljuk a katonaság szót, de igazából nem tudjuk, mit is csinál egy katona egy átlagos pénteken, amikor nincs bevetésen.


Kinyitotta kapuit Debrecenben a Kossuth Laktanya azzal a céllal, hogy betekintést adjon a középiskolás diákoknak a katonák mindennapjaiba. Több mint ötszáz diák érkezett a Füredi úti laktanyába, hogy többek között BTR 80 típusú páncélozott harcjárművön utazzon, vagy fegyvert fogjon a kezébe.

– Sorakozóval kezdtünk, itt rögtön megtapasztalták, milyen sorban állni, és megtanulták, hogyan kell egyszerre köszönni. Négy különböző helyszínen kapnak ízelítőt a mindennapi életből a diákok; gépjárműveket, harcjárműveket lehet megtekinteni és kipróbálni, egy másik helyszínen a fegyverzettechnikai eszközökkel ismerkedhetnek, mesterlövész-fegyvereket foghatnak a kezükbe. A csapatmúzeumban foglalkozunk egy kicsit a múltunkkal, a hőseinkkel. Debrecen, mint katonaváros hagyományait pedig előadások formájában ismertetjük, és itt találhatók azoknak a kollégáknak az élménybeszámolói, akik nemrég tértek haza Irakból, Afganisztánból vagy Koszovóból – ismertette a nyitott laktanyanap programját dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

A cikk folytatása elolvasható a Hírek360.hu-n.

Kiss Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés