Új épülettel bővül a berettyóújfalui kórház

By Péter Kasza
Új épülettel bővül a berettyóújfalui kórház
A beruházás több milliárd forintba kerül, amihez még eu-s támogatást is kap Berettyóújfalu.

Egy perces néma felállással kezdődött a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház korszerűsítésének projektnyitó rendezvénye; dr. Bulyovszky Istvánnak, az intézmény előző, napokban elhunyt vezetőjének emlékére.

Apáról fiúra

Ezt követően dr. Vitányi István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kórház erőssége az emberközpontúság, az a szellemiség, amit szinte apáról fiúra adnak tovább a dolgozók, sajátjuknak érezve az intézményt, hiszen sokuknak már szülője, nagyszülője is itt végezte gyógyító munkáját.

Támogatás

Muraközi István polgármester azt mondta, a programmal az önkormányzat és a kórház közös, évek óta dédelgetett álma válik valóra. Előbbi 1 milliárd forintnyi kötvény kibocsátásával biztosította a projekthez szükséges tíz százaléknyi önrészt.
A beruházás 2,4 milliárd forintba kerül, amihez 2,2 milliárd eu-s támogatást kap Berettyóújfalu. A korszerűsítés során egy új, 3 szintes épület készül el, melyet összekötnek a régivel. Ebben központosítva helyezik el a ma szétszórtan működő műtőket és intenzív osztályt; itt kap helyet a kórház belső gyógyszertára és a központi laboratórium. Eszközbeszerzésre az összköltségből 600 millió forintot fordítanak, többek között monitorrendszerre, sterilizáló berendezésekre, informatikai fejlesztésre. HBN-SzT

 

Nézze meg a képeket!

1. látványterv

2. látványterv

3. látványterv

4. látványtervBerettyóújfalu.
HAON.HU

Videó: A nyíregyházán végzett fiatal pilótáról áradozik a sajtó, miután az autópályán landolt

Nyíregyháza – Gép még nem maradt fent a levegőben – ezt az alapvető fizikai tézist igazolva szállt le Budaörsnél az autópályán egy kisrepülőgép hétfőn. Motorhiba miatt volt kénytelen így dönteni a pilóta, aki nagyszerűen oldotta meg a nem mindennapi feladatot – s aki nem mellesleg Nyíregyházán tanult meg így repülni: keresztféléves képzését befejezve idén végzett a Nyíregyházi Egyetemen.
tovább »


hirdetés