Béremelés az egyetem dolgozóinak

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az egyetemi oktatók, kutatók mellett valamennyi dolgozó illetménye emelkedik idén.


Balog Zoltán miniszter tavaly novemberben jelentette be az oktatókat, kutatókat, tanárokat érintő 15+5+5 százalékos bérfejlesztést, míg a többi munkavállaló esetében a 150 ezer forintos illetmény-minimumot. A Debreceni Egyetem szenátusa a tárca által előirányzott kérésen túl egy olyan illetmény-fejlesztést dolgozott ki, amely az egyetem valamennyi dolgozójánál a reálbér növekedését eredményezi kisebb-nagyobb mértékben. Szilvássy Zoltán rektor a Naplónak adott interjúban a béremelés kapcsán úgy fogalmazott, hogy az egyetem gazdálkodása lehetőséget ad arra, hogy az intézmény valamennyi (mintegy 5 ezer 700) dolgozója béremelést kaphasson. „Abból az elvi alapvetésből indultunk ki, hogy ha az egyetemnek jól megy, az valamennyi nálunk dolgozó kollégának legyen jó” – mondta portálunknak a rektor.

A teljes illetményfejlesztés 1.9 milliárd forint bérkiáramlás-növekedést jelent az intézmény számára, melynek jelentős részét saját forrásból biztosítja a Debreceni Egyetem. Bács Zoltán kancellár korábban arra emlékeztetett, hogy utoljára 13 évvel ezelőtt volt béremelés az intézményben.

HBN–PA0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés