Beregsuránynál szolgált a két pénzügyőr

Akt.:
Beregsuránynál szolgált a két pénzügyőr
© Illusztráció: karpatalja.ma
Debrecen - A háromból két gyanúsított a beregsurányi határállomáson teljesített szolgálatot azok közül, akikkel szemben házi őrizetet rendelt el csütörtökön a Debreceni Járásbíróság.

Hasonlóan tettek a velük együtt őrizetbe vett civillel is. Mint arról beszámoltunk, összesen 14 pénzügyőrt hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség. Őket hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsították meg. A hatóság szerint az ukrán határszakaszon szolgáló pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegve, tényleges ellenőrzés és vámvizsgálat nélkül rendszeresen engedték a belépést Ukrajnából Magyarországra jövedéki termékeket csempészőknek. A pénzügyőrök utólagos kifizetéssel kapták meg a jussukat. Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal támogatásával kedden 21 helyszínen, köztük a határátkelőhely helyiségeiben tartottak házkutatást. A hivatali kötelességet megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

HBN, MTI


Korrupcióval gyanúsítanak 14 beregsurányi pénzügyőrt

Budapest – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 14 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte az MTI-vel szerdán a főügyész.