Benzinkutakról rabolt, majd öngyilkos lett egy férfi Székesfehérvár közelében

Akt.:
Rendőrök helyszínelnek egy személyautó mellett Székesfehérváron 2017. március 16-án. Az autót vezető férfi négy benzinkutat rabolt ki az M7-es autópálya Pest megyei és Fejér megyei szakaszán hajnalban, majd menekülése közben balesetet szenvedett a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban, végül öngyilkosságot követett el
Rendőrök helyszínelnek egy személyautó mellett Székesfehérváron 2017. március 16-án. Az autót vezető férfi négy benzinkutat rabolt ki az M7-es autópálya Pest megyei és Fejér megyei szakaszán hajnalban, majd menekülése közben balesetet szenvedett a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban, végül öngyilkosságot követett el - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Székesfehérvár – Négy benzinkutat rabolt ki csütörtök hajnalban egy férfi, majd menekülése közben balesetet szenvedett, végül öngyilkosságot követett el. Kora délután még tartott a helyszíni szemle Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as út kereszteződésében, ahol a férfi öngyilkos lett – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel. A rablással érintett töltőállomások közül hármat is üzemeltető Mol-csoport kommunikációs igazgatója értetlenül áll a történtek előtt.

Sipos Mónika rendőrségi szóvivő elmondta: a férfi csütörtök hajnalban három óra körül négy benzinkutat rabolt ki az M7-es autópálya Pest és Fejér megyei szakaszain a fővárostól a Balaton felé haladva Budaörsön, a Váli-völgyben, Tárnoknál és Velencénél. A tettes minden esetben fegyverrel fenyegette meg az eladókat, és több helyen lövést is leadott. Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja, az elsődleges információk szerint a lövések miatt nem sérült meg senki – tette hozzá Sipos Mónika.

Menekülése közben a férfi Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as út csomópontjánál balesetet szenvedett, majd lőfegyverrel öngyilkosságot követett el – tájékoztatott a szóvivő.

A helyszíni szemle idejére a csomópontot a rendőrség részben lezárta, az M7-es autópálya és Sárbogárd felől Székesfehérvár, valamint a várost elkerülő út felé zavartalanul halad a forgalom, az ipartelep felé vezető lehajtó azonban zárva van. Az elkerülő útról érkezőket a rendőrség a környező ipartelepi utakra tereli, ebből az irányból érdemes a Balatoni út vagy az Új Csóri út felé kerülni.

Az elmúlt tizenöt évben nem volt példa hasonló bűncselekményre, ezért szomorúan és értetlenül áll a történtek előtt a rablással érintett töltőállomások közül hármat is üzemeltető Mol-csoport kommunikációs igazgatója. Szollár Domokos az MTI-nek azt mondta: szigorú biztonsági rendszerüknek köszönhetően kevés, legfeljebb 150 ezer forint váltópénzt tárolhatnak a kasszákban, így a három kútról a tettes összesen körülbelül százezer forintot rabolhatott el.

Hozzátette, a személyzet helyesen látta el feladatát mindenhol: budaörsi kútjukról a pánikgombbal riasztották a rendőrséget, Velencén pedig a belépő támadót észlelve a pultból hátramenekültek, így a rabló a kasszához sem fért hozzá.

– MTI –


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!