Bényei József újabb hatalmas vállalkozása jelenik meg

A kötet borítója
A kötet borítója
Debrecen – Bényei József (sz.: 1934), a debreceni kulturális élet mindenese, a Hajdú-bihari Napló volt főszerkesztője az elmúlt esztendőkben elámította a kultúrabarát közönséget egyszemélyes, hatalmas vállalkozásaival: Debreceni irodalmi lexikon (2009), Debreceni komédiások (2006), Debreceni színházművészek 1798-2000 (2012).

Az újságíró-költő-helytörténész-művészeti író legújabb ilyen jellegű munkája a könyvhétre jelenik meg, címe: Képzőművészeti adattár (Debrecen, Hajdú-Bihar megye), a művet a Tóth Kiadó és Könyvkereskedés bocsátotta közre. Az adattár sok száz szócikke tárja elénk a megye és a megyeközpont képzőművészeti életének ismérveit, sorjáznak benne az alkotók, alkotóközösségek, kiállítóhelyek, művésztáborok.

A könyvbemutatót moderátorként L. Ritók Nóra képzőművész „vezényli”, Bakó Endrével, a kötet lektorával beszélget a nagy munka erényeiről, esetleges hibáiról. A június 7-én (szerdán) 16.30 órától a Debreceni Akadémiai Bizottság székházában – Cserép Zsuzsa kulturális menedzser szervezésében – zajló rendezvényen közreműködik Erdei Sándor újságíró, Wagner Lajos operaénekes és Pazár István zongoraművész.

HBN