Bent maradt az első osztályban a Real Team TC!

Balról jobbra Almási Ádám, Tácsik László, Molnár Ákos, Ádor Zsolt csapatkapitány, Máthé Gábor és Szabó Zoltán
Balról jobbra Almási Ádám, Tácsik László, Molnár Ákos, Ádor Zsolt csapatkapitány, Máthé Gábor és Szabó Zoltán
Debrecen – Az utolsó, siófoki fordulótól függetlenül bebiztosították a tagságukat.

A sorsdöntő utolsó meccsről, illetve a szezon zárásásról Ádor Zsolt csapatkapitány beszélt.

– Jövőre is az első osztályban játszik a Real Team TC felnőtt férfi csapata. Július 7-én szombaton egy sorsdöntő mérkőzés várt a csapat tagjaira a budapesti Univerzális Kvalitás Sportegyesület (UNIK) SE ellen. Győzelem esetén biztos volt a bent maradás. Egy picit foghíjasan tudtunk kiállni, de az elszántság nagy volt a csapat tagjaiban. Békési Zoltán a nyaralását szakította meg, hogy játszani tudjon – hívta fel a figyelmet Ádor, aki elmondta, a páros mérkőzések debreceni szempontból nem sikerültek jól, így hátránnyal kezdte a Real Team a hat egyéni mérkőzést.

Máthé Gábor ismét remek játékot produkálva gyorsan eldöntötte a találkozóját, Békési a szezon legjobb formáját hozta, és két sima játszmában tudott nyerni. Almási Ádám és Molnár Ákos szoros mérkőzéseken kaptak ki, ami azt jelentette, hogy 4–3-as hátrányban volt a csapat, amikor még Tácsik László és Páll Márton küzdöttek ellenfelükkel.

Legjobbjukat nyújtották

Tácsiknak 6:2, 5:4-nél meccs­labdája volt, ami kihasználatlanul maradt, ráadásul a szett végül el is ment. Kezdődhetett a mindent eldöntő 10-es tie break. Mindkét játékos a legjobbját nyújtotta, de a cívisvárosi teniszező a végén higgadtabb maradt és 10:7-re nyerni tudott.

Így az utolsó meccs döntött a végső győzelemről, Páll – a szezon során már harmadik alkalommal – szetthátrányból harcolta ki a végső győzelmet. A majdnem három órás mérkőzésen Páll 10:6-ra nyert a döntő szettben. Ez a győzelem azt jelentette, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, biztosítva volt a bennmaradás.

Kimerültek

Sokáig örülni nem lehetett, mert vasárnap már Siófokra utazott a csapat, ahol a teljesítményeken látszottak a hajnali indulás nyomai, és az előző napi kimerítő mérkőzések. – Most nem mi nyertük a szoros mérkőzéseket, de a csapat hangulata végig remek volt. A szuperligába a Hoker-Fagyas csapata jutott fel, a Talentum csapatát verte a döntőben. Az első osztályból az UNIK SE és a MAFC-Diego esett ki, várjuk helyükre a DEAC-DUSE csapatát.

Köszönet

Az együttes tagjai nagy köszönettel tartoznak Debreceni Péternek, aki biztosította a tökéletes körülményeket, az egész éves versenyzési lehetőséget. Popovics Miklósnak köszönjük a hazai pálya fantasztikus körülményeit Pallagon. Személyesen köszönöm a csapat tagjainak az összetartást, az alázatot a sport iránt.

Tácsik Lászlónak, hogy minden egyes összecsapásra hazautazott Bécsből, Máthé Gábornak, hogy minket választott, és minden meccsét megnyerte, még szoros szettet sem játszott. Almási Ádámnak, Ákosnak, Mártonnak, a két Zoltánnak és Gyarmati Ádámnak, hogy a csapatból egy kis család lett – hajtott fejet a csapatkapitány.

HBN