Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.25. 18:32

Gyerekek a mentőknél, tűzoltóknál

<p>Miskolc - Tűzoltók és mentők segítették állomáshelyükön a gyerekeket. Általános- és középiskolásokat. Jó, de komoly móka volt. Tudásgyarapítás játékosan.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/ifjusagi-verseny-miskolc-polgari-vedelem-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Két kérdés a megadott válaszlehetőségekkel, amelyek közül csak az egyik helyes: "Válaszd ki az alábbiak közül a civilizációs katasztrófákat! a) tájrombolás, b) szökőár, hófúvás, c) veszélyes anyagok kiszabadulása. Katasztrófa esetén mi az elsődleges feladat? a) mindenki menti a saját értékeit, b) a keletkezett károk elsődleges felmérése, c) életmentés.”

A középiskolások döntőjének tesztkérdéseiből idéztünk. Mégpedig a katasztrófavédelm témakörből. Mert van tűzvédelmi és mentős teszt is. Külön az általános- és külön a középiskolásoknak. (Ígéretünk van rá, hogy valamennyi kérdést megkapjuk, így azokat a portálunkon megoszthatjuk majd látogatóinkkal, akik tesztelhetik tudásukat.)

A tesztek kitöltése csak az egyik feladat volt, az elméleti. A polgári védelem speciális járműve a miskolci városháza udvarán fogadta a diákokat –fent, a díszteremben töltötték ki a tesztlapokat –, a mentőállomáson mentős, a tűzoltóknál tűzoltós gyakorlati feladatokat oldottak meg. Persze, nem élesben, és a korukhoz szabva. Vagyis játékosan, szórakozva. A Miskolci Polgári Védelmi Kirendeltség több éves hagyományának megfelelően most (pénteken) is megrendezte a Miskolcon és környékén levő iskolák tanulóinak polgári védelmi versenyét. Kilenc közép- és öt általános iskola jelentekezett, négy-négy tagú csapatok versengtek a dicsőségért és a tárgyjutalmakért.

A gyerekek az elmúlt napokban bejárhattak a "gyakorlati" helyekre, vagyis felkészülhettek. Ők is élvezték a komoly mókát, és felkészítőik is a tanítást. Erről tanúskodnak fotóink, ezt mutatja be videónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!