Helyi közélet

2014.03.21. 12:32

Állattartó telep nyílik közmunkásokkal

Hajdúböszörmény - A kistérségi mintaprogram keretében beindulhat az állattenyésztés is.

Hajdúböszörmény - A kistérségi mintaprogram keretében beindulhat az állattenyésztés is.

A gazdaságot az állatok tartásmódjának megfelelően, zárt területen kívánják kialakítani a volt SZÖVÁL telephelyén – mondta Kiss Attila polgármester a csütörtöki bejáráson. Az egykori telephely, ahol sok ezer csirkét neveltek a múltban, most újra haszonállatokkal népesül be: 10 szürkemarha, 50 mangalica, 25 rackajuh, 10 magyar tarka szarvasmarha, 200 sertés, valamint 500 baromfi „lakja be” a területet hamarosan, tucatnyi szakirányú képzettséggel rendelkező közmunkás segítségével.

– Önkormányzatunk ismételten, immár harmadik alkalommal közfoglalkoztatási támogatást nyert a Belügyminisztérium által kiírt kistérségi Start munka mintaprogram mezőgazdasági projektjével. 294 közfoglalkoztatott helyezkedhet el, 204-en zöldségtermesztő és -feldolgozó képzésben is részt vesznek. Ebben az évben a növénytermesztés és -feldolgozás mellett tovább erősíthetjük Hajdúböszörmény mezővárosi szerepét.

Első lépésként az állattenyésztéssel kapcsolatos regisztrálási és egyéb hatósági dokumentálási rendszer kialakítását kell elvégeznünk. Aztán következik az állattartó telep kialakítása – közölte a városvezető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában