Benedek a kapitány, Gyöngyösi marad Debrecenben

Akt.:
Benedek a kapitány, Gyöngyösi marad Debrecenben
A három pályázó, Gyöngyösi András, Vincze Balázs és Benedek Tibor közül utóbbit választotta a férfi vízilabda-válogatott szakvezetőjévé a vízilabda-szövetség elnöksége; megbízatása négy évre szól.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, Benedek az év végén távozott – időközben a szövetség elnökévé választott – kapitány, Kemény Dénes mellett dolgozott az elmúlt időszakban, a tavalyi két Világliga-mérkőzésen pedig ideiglenesen megbízott szakvezetőként már egyedül vezette győzelemre a válogatottat a román és az olasz csapat ellen – adta hírül az MTI.

Az évek és a rutin

– Nem vagyok csalódott a döntés miatt, annak ellenére sem, hogy komolyan hittem a poszt elnyerésében. Úgy gondoltam, a beadott pályázat és a szakmai múlt dönthet a kapitányi pozícióról – nyilatkozta a Naplónak Gyöngyösi, akitől azt is megkérdeztük, mivel tudott volna többet adni a nemzeti csapatnak, mint Benedek. – Nehéz erről beszélni, hiszen Tibi egy nagyszerű játékos volt, ráadásul a barátom is, viszont edzőként még nem bizonyított, nem tudom, mire lehet képes. Éppen ezért a kinevezését kicsit lutrinak érzem. Sikerorientált világban élünk, ezért nem lehet négy éves ciklusban gondolkozni. Én mindig is rövid távban gondolkoztam, éppen ezért jövőre már világbajnokságot akartam nyerni a válogatottal, amihez szerintem megvannak a megfelelő játékosok.

Tovább Debrecenben

– Közel egy évtizede úgy élek, hogy mindennek megvan az oka, idővel kiderül, mi miért történt. Most nem én lettem a kapitány, lehet ez azt jelzi, hogy Debrecenben még nagy dolgok várnak rám. Ez a kapitány-kérdés lezárult, így csakis a cívisvárosi csapatra kell összpontosítanom. Komoly feladatok várnak még ránk, remélem, elérjük a céljainkat – fogalmazott Gyöngyösi András.

HBN-BN