Bence TKO-val, Kiskutya pontozással nyert az országos bajnokságon

Bence TKO-val, Kiskutya pontozással nyert az országos bajnokságon
© Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – A 92. férfi bokszbajnokságon a DSVC-s Nagy Bence idő előtt befejezve a meccset, Kovács Dávid pedig (másodéves ifiként) egyhangú pontozással diadalmaskodott. Ezzel már mindketten érmesek.

Csütörtöki eredmények:

56 kg: Kovács Dávid (DVSC) – Berna Dávid (Vasas) 3-0

Salánki László: Dávid a neveltem, s mint ilyen, büszke vagyok rá, hogy ő az első felnőtt bokszolóm, aki érmes lett – csak még azt nem tudjuk milyen színű a medália. Hangsúlyoznám, hogy ifistaként bokszol a felnőtt bajnokságon, ellenfele ráadásul rutinos bunyós volt, akivel szemben szépen felépített meccsen mondhatni magabiztosan nyert. Igazából több ellenállásra számítottam a vetélytárstól, de Dávid már elég hamar megfogta őt, aztán egyre jobban érvényesítette akaratát. Pénteken a döntőbe jutásért fog bunyózni, s nem tartom esélytelennek a korábbi junior Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Herczeg Norbert ellen sem.

91 kg: Nagy Bence (DVSC) – Kernács Sándor (SZN) TKO 2.

Hutai László: Nem volt a legjobb még, de alakul. Gyorsabbnak kell lenni a továbbiakban. Ám Bence így is nyert. Ha végigmegy a meccs, szerintem akkor is az ő kezét emelik a magasba, de a másik menetben a sorozatosan fejre kapott találatok után a vetélytárs szemöldöke úgy vérzett, hogy leléptette a bíró. Pénteki ellenfele legutóbb KO-val nyert, de mást nem tudok róla.

Pénteki program (elődöntők):

49 kg: Patai Sándor (DVSC) – Lakatos István (KSC)

56 kg: Kovács Dávid (DVC) – Heczeg Norbert (KSC)

91 kg: Nagy Bence (DVSC) – Tolnai Attila (Paks)

– dvscboxing.hu –