Bemutatták, mit lát a tehersofőr fentről

Akt.:
Vezetéstechnikai képzés Debrecenben
Vezetéstechnikai képzés Debrecenben - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – „Láss a sofőr szemével!” elnevezéssel, motoros vezetéstechnikai felkészítő napot rendezett a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány, a Hajdú-Bihar megyei és a Debreceni Baleset-megelőzési Bizottság a Főnix Csarnok parkolójában múlt csütörtökön.

A rendezvényen a Trans-Sped Csoport biztosította a lehetőséget arra, hogy a motorosok egy tehergépjármű sofőrjének a szemével is megtekinthessék a forgalmat, ezzel bemutatva a holttér kezelésének fontosságát.

di_motor-1

Fotó: Derencsényi István

A Közlekedés Biztonságáért Alapítvány legfontosabb küldetése a közlekedésbiztonság javítása, valamint fokozott figyelmet fordít a tavaszi motoros felkészítésre is. Ennek jegyében működik együtt a rendezvény keretében azon szervezetekkel, amelyek számra fontos, hogy segítséget nyújtson a balesetmentes közlekedésben és a közlekedésbiztonság javításában. A téli pihenő után tavasszal kirajzó motorosok felkészítő napon vehettek részt, melynek során zárt pályán gyakorolhatták a forgalomban előforduló szituációkat, a veszélyes helyzetek kivédését, a manőverezési feladatok végrehajtását.

HBN