Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.23. 17:02

A rendezett Tisza-partért

<p>A nevezetes Tisza-úszó (most éppen futó) sportemberről több ízben is írt, tudósított a lap. Futásával és korábban úszásával a Tisza megőrzendő, védendő értékeire szeretné felhívni a figyelmet.</p>

A nevezetes Tisza-úszó (most éppen futó) sportemberről több ízben is írt, tudósított a lap. Ekkor és ekkor éppen itt járt, és hol, kik csatlakoztak hozzá. Futásával és korábban úszásával a Tisza megőrzendő, védendő értékeire szeretné felhívni a figyelmet. Minden tiszteletem az övé és a sportteljesítményé, szimpatikus a gondolat (benne is szimpatikus embert ismertem meg egy rövid beszélgetésünk alkalmával), de én úgy gondolom, most már a tettek mezejére kellene lépni! Nem csatlakozni hozzá tömegesen a futásban, hanem csatlakozni hozzá a takarításban! A tettek beszélnek. A tettek beszéljenek!

Sajnos (és ez az egyik, amiben többet vártam a laptól) a vízügy május végi folyópart-takarítási felhívása elsikkadt a többi írás között, pedig ÖLES betűket érdemelt volna. Az már a vízügy hibája szerintem, hogy egy ilyen programot péntekre hirdet meg!

Talán megért volna néhány sort, beszámolni az esemény sikeréről, ha volt egyáltalán. Én azt is el tudnám képzelni, hogy a megyei média (nem csak a lap) melléállna, vagy az élére egy ilyen kezdeményezésnek. Jó példa van, lásd TV2.

Aztán egy sor nem sok, annyit sem olvashattunk (de a megyei tévékben sem láthattunk) egy igen sikeres, eredményes és teljesen civíl kezdeményezésről, ami május 16-án történt Túristvándiban, pedig a laptól aznap volt ott valaki. A molnártalálkozóról szép beszámoló, kép is készült. Ugyanakkor az Öreg-Túr Sonkád és Nagyar közötti szakaszát, több mint kétszáz (200) természetbarát, vízitúrázó, önkéntes takarította és tette vízitúrázásra alkalmassá. A megye több pontjáról, de Pest megyéből és a Dunántúlról is voltak résztvevők.

A (hangsúlyozom) teljesen civíl kezdeményezés szervezője, Nagy László (a Cseresznyéskert kempig vezetője, lokálpatrióta) talán megérdemelte volna, hogy említést tegyenek akciójáról, melynek teljes anyagi és szervezési dolgait ő és néhány környékbeli vállalkozó bíztosította.

Ha a Hír TV és a Duna TV rászánta az idejét, talán a megyebeli médiáknak is megérte volna. Mert a megyebeli túrizmus nem csak a Vadasparkról szól, vagy kellene, hogy szóljon. A környezetünk védelme pedig nem ér véget ott, hogy felhívjuk rá a figyelmet.

Sallós „Hella” László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!