Belvárosi lopással vádolják az élettársakat Debrecenben

Akt.:
Egy lépcsőházból lopták el a mopedet
Egy lépcsőházból lopták el a mopedet - © Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A vádirat szerint az élettársak ellopták egy idős ember elektromos mopedjét a belvárosban.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a két vádlott ellen, akik kifigyelték a sértettet, majd a lakása közeléből még aznap ellopták az elektromos járművet.

A vádlottak élettársak, és a vádirat szerint 2018. április 16-án dél körüli időben Debrecen egyik belvárosi utcáján tartózkodtak. Itt közeledett feléjük a nyolcvanéves sértett egy elektromos mopeddel, amelyre a vádlottak a főügyészség közlése szerint felfigyeltek, majd közösen megbeszélték, hogy a járművet megszerzik maguknak.

Követték a sértettet a lakóhelyéig, majd rövid idő elteltével a vádlottak bejutottak a lépcsőházba, lifttel felmentek a legfelső emeletre, majd onnan gyalogosan indultak lefelé. A negyedik emeleten találták meg a vasrácshoz lakatolva a mopedet. Az elsőrendű vádlott kézzel szétfeszítette a lakatot, majd kitolták a járművet a lépcsőházból – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Ezt követően a vádlottak csupán egy-két utcán keresztül tolták a mopedet, majd egy közeli parkolóban hagyták, mivel az nehéznek bizonyult. A parkolóban hagyott járművet a későbbiekben egy ismeretlen személy ellopta. A vádlottak a sértettnek 352 ezer forintnyi kárt okoztak, amely nem térült meg – olvasható a közleményben.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás lefolytatása nélkül büntetővégzés meghozatalát indítványozta azzal, hogy az elsőrendű vádlottal szemben a járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést, míg a másodrendű vádlott vonatkozásában közérdekű munka büntetést szabjon ki.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –


Illusztráció: Pixabay
Debrecen - A törvényszék a vádlottat hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt öt év börtönbüntetéssel és pénzbüntetéssel sújtotta, emellett a közügyektől, valamint a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól is eltiltotta. A nem jogerős ítélet szerint a földhivatali osztályvezető vádlott ...