Helyi közélet

2014.01.13. 18:38

Nem akarnak telefontornyot

Debrecen - Tiltakoznak a Balaton utcaiak a tervezett mobil-átjátszó torony ellen.

Debrecen - Tiltakoznak a Balaton utcaiak a tervezett mobil-átjátszó torony ellen.Csaknem ezer tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze a Tégláskertben, a Balaton utcán és környékén élők az ellen, hogy az egyik nagy mobilszolgáltató a 87. számú kertes lakóház udvarán 30 méter magas telefon-átjátszó adót építsen. A lakók féltik egészségüket és attól tartanak, hogy emiatt leértékelődnek ingatlanjaik.

Szabó Gyula, Fideszes önkormányzati képviselő a helyszínen elmondta: a város hiába ajánlott fel a cégnek egy a lakóházaktól távolabb eső telket erre a célra, nem fogadták el, inkább megtámadták a kormányhivatal első fokon elutasító határozatát. Arra sem hajlandóak, hogy a lakott területektől egy kicsit távolabbi mezőgazdasági, vagy ipari területen ruházzanak be.

Pósán László, szintén Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő hozzátette: a vállalat a városban összesen 40 magántelken szeretne újabb telefon-átjátszó antennákat létesíteni. Ezt megakadályozandó a két politikus levélben a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz és a vállalat norvégiai központjához fordul.

Az ügyben megkerestük a mobilszolgáltató sajtóosztályát, ahonnan egyelőre nem kaptunk választ. Amint megérkezik, közöljük.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában