Sport

2013.04.08. 16:49

Csalódottak az eredmény miatt

Budapest, Debrecen - A DVSC-TEVA egy jogtalan tizenegyesnek is köszönhetően két pontot Kispesten hagyott.

Budapest, Debrecen - A DVSC-TEVA egy jogtalan tizenegyesnek is köszönhetően két pontot Kispesten hagyott.Vasárnap délután a Budapest Honvéd otthonában lépett pályára a DVSC-TEVA együttese, a hajdúságiak 2–2-re végeztek a Bozsik-stadionban. A Loki sokáig 2–1-re vezetett, ám a 76. percben Farkas Ádám játékvezető „megette” Lanzafame színészi alakítását a tizenhatoson belül és tizenegyest ítélt a vendégek ellen, Nagy Zoltánt pedig kiállította.

Nüanszok döntenek

Az eset kapcsán szerettük volna megszólaltatni a DVSC jobbhátvédjét, de Nagy feldúlt lelkiállapota miatt nem szeretett volna nyilatkozni az ügyről. Mivel a tévéfelvételeken egyértelműen látszik, hogy nem történt szabálytalanság, a debreceni szurkolók kíváncsian várják: eltiltják-e a védőt s ha igen, hány mérkőzésre? A játékvezetőn egy másik, föl nem mutatott piros lap is számon kérhető, ugyanis a kispesti Martínez sárga lappal a tarsolyában szándékosan kezezett, amiért járt volna neki a második kártya és a kiállítás.

– Csalódott voltam a lefújás után, ugyanis meg kellett volna nyernünk a találkozót – mondta el lapunknak Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője.

– Rosszul kezdtük a meccset, hamar hátrányba kerültünk, de még a szünet előtt megfordítottuk az állást. A hazaiaknak a második félidőben lehetőségük sem volt a büntetőig, amely visszanézve kijelenthető, hogy nem volt jogos, ahogyan természetesen a kiállítás sem. Ez döntő momentum volt, de tenni semmit nem tudunk ellene, mindig el kell fogadnunk a játékvezető döntését, pro és kontra is. Ezután a Honvéd majdnem a győztes gólt is megszerezte, mi is támadni akartunk, döntetlen lett a vége – fogalmazott a tréner, arra a felvetésre pedig, miszerint 2–1-es vezetésüknél egy harmadik debreceni gól talán mindent eldönthetett volna, így reagált: szerettek volna további gólokat rúgni, de mivel nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, egy-egy mérkőzésen időnként apróságok döntenek. – Ha nincs a büntető és a kiállítás, nem kellett volna kényszerű cserével átszervezni a csapatot – tette hozzá Kondás.

Két meccs a héten

A piros-fehérek egyébként maradtak Budapesten, ott tréningeznek, majd kedden délután Balatonalmádiba utaznak, ahol megszállnak a szerdai, pápai meccs előtt. A Lombard elleni derbit még a 20. fordulóban játszották volna le, de akkor a nagy havazás miatt törölték az NB I mérkőzéseit. Szombaton pedig az Eger látogat a Nagyerdőre.

– Szerettünk volna az egy hét alatt lejátszott három találkozóból kilenc pontot begyűjteni, de ebből kettő Kispesten maradt. Most már azon leszünk, hogy a Pápa és az Eger ellen a legtöbbet hozzuk ki a meccsekből – tekintett előre Kondás Elemér.

HBN-TN


Nem ért büntetőt

A tizenegyes és a Martíneznek járó, de elmaradó sárga lap kapcsán is megfogalmazta a véleményét a Játékvezetői Bizottság alelnöke, Puhl Sándor. A világ legjobb bírójának négyszer is megválasztott szakember a Sport TV Harmadik félidő című műsorában úgy vélekedett: Lazanfame ellen nem követtek el szabálytalanságot, a honvédosnak járt volna műesésért sárga lap, míg Martínez kezezése szintén lapos figyelmeztetést és kiállítást ért volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!