Belevágtak a felkészülésbe a balmazújvárosiak

Belevágtak a felkészülésbe a balmazújvárosiak
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Megannyi új szerzeménnyel és tatai edzőtáborral hangol az Újváros a másodosztályú küzdelemsorozatra.

„Vigyázat, építési terület!” – ennek a feliratnak nem csak a megszépülő balmazújvárosi edzőpálya környékén lenne létjogosultsága, hanem a település labdarúgócsapatának esetében is. A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzőjének, Feczkó Tamásnak gyakorlatilag új csapatot kell összeraknia a 2015–2016–os NB II–es szezonra a rengeteg távozó miatt. A játékosoknak három hetük volt a pihenésre, az „akkumulátorok feltöltésére”, a munka hétfőn már kezdetét is vette.

Külföldi gyakorlópartnerek

– Bő egy hónapos felkészülés vár a fiúkra, kollégáimmal tudatosan felépítettük a programunkat. Edzettségi szintben tapasztalható különbség a régiek és az újak között, ugyanis az előbbiek kitűnő állapotban mentek vakációra. Jelenleg nagyon sokan vagyunk, a harmadik héten Tatára megyünk edzőtáborba, ahová azonban már csak a szűk keret utazik – mondta a Naplónak a tréner.

Szombaton Szolnokon lépnek pályára a hajdúságiak edzőmérkőzésen, de a továbbiakról is érdeklődtünk a mesternél. – A szolnoki összecsapáson több próbajátékosunk sorsa eldől. Ezt követően megmérkőzünk az Európa Liga-induló Metaliszt Harkivval, Tatán vagy egy szlovák, vagy egy skót élvonalbeli gárdával találkozunk. Emellett a Nyíregyházával és a Lokomotiv Kassával ugyancsak összecsapunk, utóbbit a főpróbának tekinthetjük. Próbáltunk nemzetközi riválisokkal meccseket lekötni, mert így a magyartól eltérő stílusú együttesekkel is gyakorolhatunk.

Alakul a névsor

Rengeteg új arc bukkant fel az Újváros háza táján, Feczkó az átalakulásról a következőket nyilatkozta. – Mind a négy kapusunk távozott, erre a posztra Horváth László Szigetszentmiklósról, Szécsi Gergő Debrecenből és Gazsi Tamás a Kispest akadémiájáról érkezett. Bakos Bence korábban már szerepelt a Balmazújvárosban, legutóbb a Felsőtárkányt erősítette. Hadházi Dávidot Cigándról szerződtettük. Fekete Ádám és Kormos László megszerzése a támadószekciónkban kínálhat bővebb variációs lehetőséget. A Lokitól számos tehetséges fiatal készül a kerettel, valószínűleg közülük többen maradnak. A szakmai stábhoz a Szparitól György Roland csatlakozott, ő erőnléti és rehabilitációs szakemberként tevékenykedik majd.

A mögöttünk hagyott idényben huszáros hajrával sikerült a balmazújvárosiaknak megmenekülniük a kieséstől, valószínűleg hasonló izgalmaktól megkímélné magát és a drukkereit a klub. – Érdekesnek ígérkezik a pontvadászat, mivel szerintem nem minden induló szerepeltet majd ifjú labdarúgókat. Ellenben a Balmazújvárosnak szüksége van a Magyar Labdarúgós Szövetség támogatására, amelyet a fiatalok mély vízbe dobásáért kaphat. Három–négy fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy kiderüljön, reálisan milyen helyezésért küzdhetünk, de szeretnénk a tabella első felében zárni – fogadkozott Feczkó Tamás.

Optimista a „cséká”

A játékosok közül a csapatkapitány, Kiss László foglalta össze a gondolatait. – Mindig úgy válunk el egymástól a szezon végén, hogy végre itt a szünet, aztán menet közben, személy szerint én legalábbis már várom a felkészülés kezdetét. Úgy vélem, elegendő volt a három hét a pihenésre. A légiósok távoztak, velük a végére nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki. Helyükre fiatalok érkeznek, akikkel szeretnénk hasonlóan remek viszonyba kerülni. Az edzőtáborban lehet lehetőségünk a csapatkohézió kialakítására. Bízunk benne, hogy az elmúlt idényhez hasonló izgalmakat nem kell átélnünk, mivel nagyon jó edzőnk van, ebben a szezonban nem lesznek kiesési gondjaink – zárta mondandóját a védő.

HBN–BÁSporthírek