Belépőt kapnak a Hajdúsági Expóra a véradók

Belépőt kapnak a Hajdúsági Expóra a véradók
© Fotó: Magyar Vöröskereszt
Hajdúböszörmény – Folyamatos elsősegélynyújtó készenléttel, szűrésekkel, véradásszervezéssel szolgál a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete hétvégén a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupán.

Három nap, öt helyszín, 35 vöröskeresztes: 2015. augusztus 14-16. között folyamatosan szolgálnak a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezetének munkatársai és önkéntesei a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupán, melynek a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium ad otthont (Hajdúböszörmény, Radnóti utca 3.).

A nulladik napon 14-én 11.00 és 16.00 óra között véradásra invitálnak minden segítő szándékú embert. A donorok belépőjegyet kapnak az Expo következő napjára – a fő rendezvénynapra. Így nekik nem kell megvenniük a 3000 forintos jegyet. A véradás segíti feltölteni a vérkészletet augusztus 20-ra és az azt követő napokra.

Keressék a vörös keresztet

Az elsősegélynyújtó járőrszolgálatban az önkéntesek folyamatosan járják a rendezvény helyszíneit reggel 10 és 18 óra között, hogy segítsenek, ha baj van. Társaik az elsősegélynyújtó sátorban állnak készenlétben.

A gyermeksátor hűvösében fejlesztő és logikai játékok várják a legfiatalabbakat 10 és 16 óra között, a szülőknek és minden résztvevőnek egészségügyi szűréseket – vérnyomás-, vércukor-, testtömeg-, testzsír-vizsgálatot és a testsúlyt ellenőrző BMI-indexet – ajánlanak a vöröskeresztesek.

Nem csak szolgálattal, hanem bemutatkozó kiállítással is csatlakozik a rendezvényhez a területi Vöröskereszt.

– Piros Éva –
hirdetés