Bulgária legsikeresebb klubja ellen játszanak

Akt.:
A Loki csapata Belekben
A Loki csapata Belekben - © Fotó: magánarchívum
Belek, Debrecen – Szerdán már pályán a Loki, a CSZKA Szófia lesz az ellenfél Belekben.

Mint arról már beszámoltunk, hétfőn az esti órákban megérkezett tíz napos törökországi edzőtáborozásának helyszínére, Belekbe a DVSC-TEVA. A lokisták a megérkezést követően megvacsoráztak, majd Kondás Elemér vezetőedző megbeszélést tartott számukra. Kedden már feszítettebb program várt Kulcsárékra, délelőtt átmozgató edzés, de délután is tréningezik az OTP Bank Liga éllovasának legénysége.

Visszajáró vendégek

A DVSC visszajáró vendégnek számít a törökországi Belek ötcsillagos Arcadia Hotel futballpályáin, hiszen leszámítva a tavalyi telet, a debreceniek jó pár éve ott készülnek fel a tavaszi idényre. Idén februárban sem lett másképpen, szerdán mindjárt a bolgár rekordbajnok CSZKA Szófiával „melegítenek be” a cívisek, majd kétszer is (8-án és 12-én) dupla meccset játszanak Szakályék. Előbb a kazah Sahtar Karagandi és a dél koreai Pohang Steelers ellen, majd zárásként a román Gaz Metan és japán Shonan Bellmare lesz az ellenfél.

Kezdésként tehát szerdán a bolgár futball kirakatcsapatával, a CSZKA Szófiával csap össze a Loki, magyar idő szerint 14 órától. A riválisról tudni kell, hogy Bulgária legsikeresebb klubcsapata a maga 31 bajnoki elsőségével, emellett számos bolgár kupa és Szuperkupa tulajdonosa. Az ottani csapatok közül egyedül jutottak be kétszer a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, és egyszer az UEFA Kupában is megismételték ezt a bravúrt.

Mladenov edző gárdája az élvonal negyedik legjobbjának számít, de csak egy ponttal van lemaradva az ősi rivális Levszkitől, és mindössze 8 pontra van a holtversenyben élen álló Ludogorec–Litex duótól. A CSZKA-ban szép számmal találhatók légiósok, mivel cseh, argentin, francia, brazil, benini, szenegáli, algériai, nigériai , portugál és szerb játékos is van a soraikban.

HBN


Megérkezett Belekbe a DVSC-TEVA legénysége
Debrecen, Belek – Az OTP Bank Liga éllovasa tíz napig Törökországban edzőtáborozik.