„Belehúztak” megyénk ökölvívói

Az előzetes hírekkel ellentétben csak DVSC-s ökölvívó lép ringbe az 54. Bocskai István-emlékversenyen, Deél Szabolcs családi gyász miatt kihagyja a viadalt.

Kalucza Norbert (51kg) a ma 14 órától kezdődő programban honfitársával, az ob döntőben őt legyőző Dobrádi Zsolttal küzd meg az éremért, míg Móna Imrére (75kg) a nyolc közé jutásért az orosz Maxim Garizov vár a 18 órától induló koraesti selejtezőkben.

 
Kalucza Norbi visszavághat Dobrádinak a kecskeméti ob-döntőben elszenvedett vereségért, a két fiú a koradélutáni, 14 órától kezdődő selejtezőben csap össze. A tét a négy közé kerülés, a győztes már biztos érmes.
Móna Imre alaposan belehúzott, súlycsoportjában 15-en neveztek, ő pedig kifogta az egyik legkeményebb versenyzőt, az orosz Maxim Garizovot. Összecsapásukra a délután 18 órától kezdődő selejtezőprogramban kerül sor, a csata győztese a legjobb nyolc közé kvalifikálja magát.
A HISE mindkét bokszolója, Ungvári Istvánra (48kg) és Varga Miklósra (60kg) is kőkemény ütközet vár az 54. Bocskai István-emlékverseny nyitónapján.
Ungvári István súlycsoportjában, a papírsúlyban heten neveztek, köztük az oroszok Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes bunyósa, David Ajrapetjan. Európa-bajnoki harmadik helyezettünknek vele kell megküzdenie az éremért. A magyar-orosz derbire a délután 14 órától kezdődő programban kerül sor, ne késsenek azok a szurkolók, akik Ungi bunyójára kíváncsiak.
Varga Miklóséknál könnyűsúlyban 15 öklöző mérlegelt, olimpikonunkra a nyolc közé jutásért a jó képességű litván Aurimas Naudzius vár. Ha sportolónk sikerrel veszi a balti „akadályt”, a kubaiak klasszisával, Idel Torriente-vel kell megmérkőznie az éremért. Miki mérkőzésére is a 14 órától kezdődő selejtezőben kerül sor.

 

Balogh ZoltánTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek