Belehajtottak miatta a traktorba, de nem állt meg segíteni

Belehajtottak miatta a traktorba, de nem állt meg segíteni
A Debreceni Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása miatt.

2010. május 05-én 19. 45 órakor ismeretlen személy az általa vezetett fehér színű Seat típusú személygépkocsival a 48-as számú főúton Haláp felől Debrecen irányába. A 27 kilométerszelvénytől 500 méterre az előtte forgalmi okokból álló mezőgazdasági vontatót úgy kerülte ki, hogy közben nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a vele szembejövő – azaz Vámospércs felé közlekedő – Dacia típusú személygépkocsinak. A Dacia személygépkocsi 42 éves román vezetőjét fékezésre kényszerítette, akik gépkocsijával a vizes útfelületen megcsúszott, áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, ahol nekiütközött a mezőgazdasági vontatónak.   

A baleset helyszínén készült képek


 

Ketten sérültek meg a 48-as úti karambolban. Részletek>>>


 

Az ismeretlen személy megállás és tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhaladt.  A Dacia-t vezető férfi és utasa könnyű sérülést szenvedtek.

A baleset eddig meghallgatott szemtanúikon kívül szükségünk van további szemtanúk jelentkezésére is, így kérjük, hogy aki a fenti időben a baleset helyszínén járt, s bármit észlelt az ott történtekről, illetve a SEAT vonatkozásában bármilyen érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen.

Különösen várjuk a körülmények pontos tisztázása érdekében a SEAT ismeretlen vezetőjének jelentkezését.

Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. „D” ép. I/4. sz. hivatali helyiségében), illetve telefonon 52/516-400/25-24-es melléken, illetve az ingyenesen hívható segélyhívók (107, 112) egyikén.

A bejelentő személyét a rendőrség bizalmasan kezeli – tájékoztatta szerkesztőségünket Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy.

 

Segítségnyújtás elmulasztása

 Az 1978. évi IV. tv. – A büntetőtörvénykönyvről 172.§-ában foglaltak alapján Segítségnyújtás elmulasztása (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.