Belebukott a debreceni férfi a túl sok potencianövelőbe

Belebukott a debreceni férfi a túl sok potencianövelőbe
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Túl sokat tartott belőle a lakásában, ráadásul forgalmazási engedélye sem volt ennek a szernek.

Összesen 140 adag potencianövelő készítményt vásárolt és tárolt egy debreceni férfi. A szer ugyan receptre felírható, forgalomban lévő készítmény hatóanyagát tartalmazza, de nem rendelkezik Magyarországon forgalmazási engedéllyel. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közlése szerint a 33 éves férfi a szerből 17 adagot elfogyasztott, a többit a nyomozó hatóság a házkutatás során lefoglalta.

A lefoglalás magyarázata, hogy a megszerzett potencianövelő készítmény a mennyisége és a magas hatóanyag-tartalma miatt indokolatlan mennyiségűnek minősül. Aki ugyanis idehaza nem engedélyezett egészségügyi terméket indokolatlan mennyiségben megszerez vagy tart, az bűncselekményt követ el.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabását és a lefoglalt készítmények elkobzását indítványozta – közölték a Debreceni Járási és Nyomozó ügyészség.

HBN


Illusztráció: Pixabay
Berettyóújfalu, Biharkeresztes - Börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki megtorlásul maradandó sérüléseket okozott egy másik embernek. A vádirat szerint a két férfi tavaly decemberben, a délelőtti órákban futott össze egy biharkeres...