Beköszönt a japán kultúra Hajdúnánáson

Akt.:
Gazdag programmal várták a vendégeket
Gazdag programmal várták a vendégeket
Hajdúnánás – Édes maki-kóstolás, makett- és legyezőkiállítás, valamint rajzverseny-díjkiosztó. Többek között ezek a programok várták és várják az érdeklődőket a Japán Napokon május 19-ig.

Május első heteiben Hajdúnánás ad otthont a „Cseresznyevirágzás – Japán Napok” rendezvénysorozatnak, melyet a Magyarországi Japán Nagykövetség képviseletében Sato Kuni Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitott meg május 5-én, szombaton. A rendezvényen lehetőség nyílik a hajdúnánásiaknak és az ide érkezőknek, hogy betekintést nyerjenek Japán gazdag kultúrájába és hagyományiba.

Gazdag programkínálat

Az esemény megnyitóján Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere üdvözölte a megjelenteket, ezt követően Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Sato Kuni mondott köszöntőt. Dr. Pinczés István, Jászai Mari és Ucsimura-díjas rendező beszédében a több mint három évtizedes japán-magyar szoros kapcsolatnak a fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az eseményen sor került a 42. Tojama Megyei Nemzetközi Művészeti Rajzverseny hajdúnánási díjazottjainak és a „Mesés Japán” Rajzverseny ünnepélyes díjkiosztójára is.

j2Fotó: Harsányi Zsolt

A japán napok keretében május 19-ig több kiállítást is megtekinthetnek a távol-keleti kultúra iránt érdeklődők. Többek között Nemes András Bence II. világháborús japán hadihajók makettjének kiállítását, valamint a Magyarországi Japán Alapítványnak köszönhetően japán babakiállítás anyagát, melyet egy gyönyörű japán legyező kiállítás kíséretében láthatnak az érdeklődők a hajdúnánási városi művelődési központban.

– Harsányi Zsolt –