Békessyre emlékeznek vívóink

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Matey István
Debrecen – A hét végén egy „B” és egy „C” kategóriás versenyt is rendez a DHSE.

Tíz éve szokás a Debreceni Honvéd Sport Egyesületnél (DHSE), hogy versenyt szervezzenek nemcsak Békessy Béla, olimpiai ezüstérmes kardozó emlékére, hanem azoknak a vívóknak, akik nem tudtak a válogatott keretbe bekerülni. Február 8-án ez a hagyomány folytatódik, amikor is „B” és „C” kategóriás női és férfi nemzetközi párbajtőr versenyen mérhetik össze erejüket a résztvevők, a Békessy Béla Vívócentrumban.

Kapcsolatteremtés

Azok a versenyzők, akik a B-versenyen indulnak, rajta vannak országuk ranglistáján, ám nem tagjai a válogatottnak. A C-jelű amatőrök megmérettetésén azok vesznek részt, akik nem szerepelnek hazájuk ranglistájára.

– Idén tizedik éve, hogy megrendezzük ezt a két tornát, viszont ezúttal egy napra vettük a kettőt, amelyet nem hiába tettünk – beszélt a szombati eseményről Serra Bendegúz, a DHSE szakmai igazgatója. – Ezen a napon nemcsak az lesz a lényeg, hogy a 150 induló egymással versengjen a dobogóért, hanem hogy kapcsolatot teremtsenek egymással. Azért hoztuk egy napra a két versenyt, hogy mind a két kategória résztvevői tudjanak beszélgetni, tapasztalatokat megosztani.

HBN-MALSporthírek