Békessy Béla Emlékversenyt rendeztek a hétvégén

Békessy Béla Emlékversenyt rendeztek a hétvégén
© Fotó: Békessy Béla Vívóklub
Debrecen – A Békessy Béla Vívóklub B-kategóriás párbajtőrversenyt rendezett a mögöttünk hagyott hétvégén. A két nem versenyzői egyéniben és csapatban álltak rajthoz.

A B-kategóriás versenyek sajátossága, hogy a magyar ranglista legjobb 16 helyezettje nem szerepel rajtuk, így az alacsonyabban rangsorolt versenyzők számára is adott a lehetőség, hogy szép eredményekkel, értékes pontokkal gyarapodjanak.

A viadal első napján a női párbajtőrözők mezőnyében a házigazda klub színeiben egy versenyző, Fedor Tamara lépett pástra. A csoportkör után a 13. helyen rangsorolt vívó számára a legjobb 16 jelentette a végállomást. A versenyt egyébként Póka Bea, a PTE-PEAC versenyzője nyerte meg, miután a döntőben legyőzte a BHSE egyesületét képviselő Szombath Barbarát. A dobogó harmadik fokára szintén a BHSE sportolója állhatott fel, Dallos Lilla Martina személyében.

A férfi párbajtőrözők népesebb küzdelemsorozatában már egy lényegesen nagyobb létszámú debreceni csoport mérette meg magát, Szodoray-Parádi Hunor, Németh Péter, Iván Dominik, Balogh Szabolcs, Kiss Balázs, Kormos Levente, Baksa Nándor Marcell, Tokaji Tamás, valamint Varga Bence István személyében.

Közülük a csoportküzdelmeket követően Tokaji Tamást és Kiss Balázst rangsorolták a legelőkelőbb (23. illetve 24.) helyen. A legtovább pedig Tokaji Tamás maradt versenyben, aki a negyeddöntőig verekedte magát, ám ott a végső győztes, a veresegyházi Szakmáry Nándor megállította. Az ezüstérmet egy argentin versenyző, Sergio Ali Villamayor szerezte meg, a harmadik helyen pedig a BHSE színeiben induló Szabó Illés zárt.

A férfi csapatversenyben a Kormos Levente; Balogh Szabolcs; Németh Péter; Tokaji Tamás négyesével felálló Kormos Vult a második, míg a Kiss Balázs; Serra György; Varga Bence István; Szodoray-Parádi Hunor összetételű Békessy harmadik helyen végzett. Míg a nőknél a Babinszki Anna; Babinszki Dorottya; Hanesz Júlia; Sothen Ira fémjelezte Békessy Mókusok az ötödik pozícióban zárta a versenyt.

– Békessy Béla Vívóklub –