Bekerítik, de látogatható lesz

Bekerítik, de látogatható lesz
Nem csak a fürdővendégek használhatják majd a strandhoz csatolt területet.

Gyorsan reagált a hétfői közgyülési határozat elleni civil tiltakozásra a képviselő-testület Fidesz frakciója, melynek vezetője, Papp László keddi tájékoztatóján bejelentette: javasolják a Gyógyfürdő Kft. és vagyonkezelő holding vezetőinek, hogy a strandfejlesztéshez kért 1,8 hektáros területet bárki számára látogatható legyen.

 
Mint mondta, ezzel mindenki jól jár, hiszen a fürdő egyik vonzereje lehet az árnyas zöldterületen kiépítendő játszótér és kalandpark, melyet ugyan kerítés vesz majd körbe, de éppen ezzel lehet megakadályozni az esetleges rongálásokat. A motorosok és állatsétáltatók kivételével oda estig bárki bemehet majd a strandszezont követően is, szezon alatt pedig belépődíjjal innen is megközelíthetők lesznek a medencék.
 
A fürdőfejlesztésről Fazekas Lajos a kft. ügyvezetője elmondta, több pályázaton is részt vett a cég, ezek közül most a szabadtéri strand korszerűsítésére elnyerhető 935 millió forint megszerzése a tét. Ehhez kellett az 1,8 hektár, ami azért annyi, mert egy széles feltáró út ennyit határol körbe, és ennek a fürdő felőli részén fut majd végig a kerítés. Az új medencék, a zöldterületek és a kalandpark kialakítása összesen 2,8 milliárd forintba kerül.
HBN-ÉP
Milyen terv van a fürdőfejlesztésre?