Beköszöntött a tavasz Debrecenben

Beköszöntött a tavasz Debrecenben

Ugyan még messze vagyunk a tavaszi napéjegyenlőségtől, ami majd csak március 20-án lesz, mégis, Debrecenben már most úgy érezhetjük, magunk mögött hagytuk a telet. A nap erősen süt. A város főterén már sokan helyet foglaltak a padokon, és csukott szemmel vesznek napfüdőt, élvezik a meleg időjárást. A Kossuth téri hőmérséklet jelző szerint 14 fok van. Ez már elég ahhoz, hogy sokan vékonyabb kabátra váltsanak vagy rövidebb szoknyát vegyenek fel. Többen kezükben viszik a pulóvert, a sálat, sapkát, hiszen ezek út közben feleslegessé váltak.
A kimamák babakocsit tolva mutatják meg talán az első napsugarakat csemetéjüknek. Az emberek elővették biciklijüket, és azzal vágtak neki a városnak a jó időre való tekintettel. Több kávézó is kipakolta a placcra székeit, asztalait- lehetőséget teremtve a sétában megfáradtaknak arra, hogy kellemes hangulatban, egy kávé mellett élvezhessék az időjárás adta lehetőségeket.
Akinek van rá lehetősége, sétáljon egyet a városban, hiszen D- vitamin a Nap hatására keletkezik szervezetünkben. A téli időszakban azonban híján voltunk annak. Ideje hát pótolni