Helyi közélet

2013.07.02. 17:35

Pontosabb diagnosztikát biztosítanak

Debrecen - Másfélszeresére növelték az 1,1 millió észak-alföldi lakos MRI-diagnosztikai hozzáférését.

Debrecen - Másfélszeresére növelték az 1,1 millió észak-alföldi lakos MRI-diagnosztikai hozzáférését.

A legmodernebb vizsgálatokra alkalmas MRI-berendezés áll a betegek rendelkezésére július elejétől a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet szintén új épületében. A beruházás értéke több mint 300 millió forint, mely összeget egy határmenti együttműködés jegyében java részét pályázaton nyerte az intézmény.

– Megtettük az első lépést annak érdekében, hogy a kórház jelentősen megújuljon. A továbbiakban is együttműködve a másik két intézménnyel a traumatológiai sürgősségi ellátásra és az osteporosis területének fejlesztésére fókuszálunk – mondta dr. Lampé Zsolt főigazgató kedden a MRI-átadó ünnepségen.

Kósa Lajos polgármester továbbá elmondta: Debrecen betegforgalom szempontjából a legnagyobb betegellátó, ezért indokolt, hogy a cívisvárosban két gép is szolgálja a pácienseket. A teljes test mágneses rezonanciás berendezés a legtöbb súlyosabb betegségben pontosabb és gyorsabb diagnosztikát tesz lehetővé.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában