Beismerte a holland férfi a gyilkosságot Peruban

Médiajelentések szerint helyi idő szerint hétfőn késő délután elismerte egy fiatal nő meggyilkolását az a holland férfi, akit még a múlt héten fogtak el a rendőrök Limában.

Elemzők szerint azért vallhatta be a tettét a gyilkos, mert ilyen esetben Peruban gyakran enyhébb büntetésre számíthat a bűnös. A dél-amerikai országban egyébként nincs halálbüntetés. Elemzők szerint 35 év fegyházra számíthat a holland férfi. A bíróság kedden hallgathatja meg, és ekkor derül ki, hogy újabb nyomozást is elrendelnek-e az ügyben. Joran van der Slootot egyébként egy amerikei tinédszer öt évvel ezelőtti eltűnésével is kapcsolatba hozzák.

A férfit régóta kereste a perui rendőrség, mert szerintük ő ölte meg a 21 éves Stephany Flores Ramirezt, a híres üzletember és autóversenyző, Ricardo Flores Chipoco lányát. Van der Sloot a legfőbb gyanúsított egy másik ügyben is. Az amerikai médiában öt évvel ezelőtt gyakran jelent meg Natalee Holloway neve. A lány a karib-tengeri szigeten, Arubán tűnt el 2005-ben. Van der Slootot akkor kétszer is őrizetbe vették, de bizonyítékok hiányában nem emeltek vádat ellene, és a lány, illetve a lány holtteste sem került elő.

A most meggyilkolt perui lány holttestét múlt kedden találták meg a perui főváros, Lima egyik szállójában. A rendőrség egyik igazgatója szerint szemtanúk állítják: a lány a holland férfival tért be a hotelba, mielőtt megölték.A félig levetkőztetett holttestre a szálloda egyik alkalmazottja talált rá.

– Független Hírügynökség –