Beismerte a gyanúsított a pénzváltórablást, megtalálták az elásott széfet

Győr – Beismerő vallomást tett az a dunaújvárosi férfi, aki tavaly októberben három társával kirabolt egy Mosonmagyaróvár környéki pénzváltót, és megmutatta, hova ásták a páncélszekrényt – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Tóth Gabriella elmondta, hogy a férfi három társa egyéb bűncselekmények miatt Németországban van vizsgálati fogságban.

Felidézte: a tettesek először meg akarták bontani az ingatlan falát, majd vascsővel lefeszítették az ablakrácsot. Több ajtó feltörése után sikerült bejutniuk a pénzváltóba. Kivonszolták, majd kézikocsival elvitték az ötvenmillió forintot tartalmazó páncélszekrényt, amelyet később egy erdős területen hárman elástak.

A bűncselekményt az üzlet biztonsági kamerája rögzítette, és a felvétel segítségével december elején elfogták a dunaújvárosi férfit. Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított sokáig tagadta a bűncselekmény elkövetését, két hete azonban beismerő vallomást tett. Ez alapján a rendőrök megtalálták és kiásták az üres széfet.

A másik három feltételezett elkövető ellen európai elfogatóparancsot adtak ki a rendőrök, miután egyikük budapesti tartózkodási helyén és egy garázsban tartott házkutatás során a bűncselekménnyel kapcsolatos bizonyítékokat és iratokat találtak.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés