Beírta magát a hazai zenetörténelembe

Egy poptörténeti ikon, Demjén Ferenc a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon
Egy poptörténeti ikon, Demjén Ferenc a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A poptörténeti emlékpont avatásán a Rocksuli Debrecen tagjai közreműködnek.

A Nemzeti Kulturális Alap szeptember 23. és október 17. között rendezi meg 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozatát, amellyel fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A Hangfoglaló Program az NKA részeként működik, és a hazai könnyű­zene segítését tűzte ki célul. Az egyik legfontosabb kezdeményezésük az úgynevezett poptörténeti tanösvény kialakítása. Az első emlékpontot 2015-ben avatták a budapesti Várkert Bazárban.

A következő emléktábla Debrecenbe, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadhoz kerül, és pénteken 14 óra 20 perckor avatják. Játszott itt a helyi Mercur, a Rivers, a Red Devils, a Lux és a Vörös Kakas, de a Hobo Blues Band és a P. Mobil is.

Az ezredfordulón bezárt színpad a felújítást követően, 2014 nyarán ismét megnyitotta kapuit, s azóta számos hazai zenész játszott már rajta.

HBN


Debrecen - Napvilágot látott a fiatalok körében óriási népszerűségnek örvendő BSW legújabb klipje, a Hello. A videóban debreceni helyszín is látható, talán felismered magad valamelyik filmkockán? Forrás: Youtube / BSW [related-post post_id="4004464"] [related-post post_id="3998984"...