Behúztak egy polgárőrnek a téglási bálon

Behúztak egy polgárőrnek a téglási bálon
© Illusztráció: Getty Images
Téglás – A hajdúhadházi rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták azt a 46 éves férfit, aki egy téglási rendezvényen rátámadt egy helyi polgárőrre.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya T. Gábor 46 éves téglási lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. november 14-én 23 óra körül egy férfi be akart menni a téglási általános iskola tornatermébe, ahol bált rendeztek. A rendezvényt biztosító egyik polgárőr a helyi lakost nem engedte be, mivel nem rendelkezett belépőjeggyel. A 46 éves férfi ekkor veszekedni és dulakodni kezdett a 35 éves polgárőrrel, akit ököllel arcon ütött. A helyszínen tartózkodó másik polgárőr társa segítségére sietett, és megakadályozta a további bántalmazást.

A sértett az esetről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint elfogták és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Gábort, akit a nyomozók kihallgattak. A gyanúsított az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, 1 pedig könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt pedig az ellene érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 7 esetben foganatosítottak.