Befektetné megtakarítását?

Akt.:
Befektetné megtakarítását?
A napelemes és napkollektoros rendszerek telepítése reális befektetési lehetőség. Pályázatok nélkül is 16 % fölötti éves hozam érhető el, amellyel egyetlen bankbetét sem versenyezhet. Ráadásul a napelemes rendszerrel elérhető az épületek „A“ energiaosztályba sorolása, ami önmagában is jelentősen növeli az épület értékét. Számoljon velünk!

Napelemes rendszer

Egy családi ház, vagy egy kisvállalkozás áramszükségletét 3-4 kW napelemes rendszer segítségével teljesen fedezni lehet. Az E.On-nak törvényi kötelessége az 50 kW alatti rendszerek által megtermelt áramot átvenni és a meglévő villanyórát oda-vissza mérősre lecserélni. Ebből következően egy napelemes rendszerbe való befektetés alacsony kockázatúnak tekinthető, hiszen a napelemgyárak 25 év teljesítménygaranciát vállalnak a termékeikre, és a rendszer telepítésével akár A energiaosztály is elérhető az épületünkre, amely révén jelentősen növelhetjük annak értékét, mindamellett, hogy a fenntartási költségeket lecsökkentettük.

 

Milyen napelemtípust válasszunk?

Jöjjön el hozzánk, és nézze meg működés közben a különféle napelemes rendszereket, a Megújuló Energiapark Kutatóközpontban ugyanis 6 különböző típusú napelemes rendszer látható működés közben. Szakembereink pedig készséggel állnak a rendelkezésükre, hogy kiválasszuk az ideális napelemtípust. A lényeg, hogy mindenképpen az Európai Unió területén gyártott napelemet válasszunk, ellenkező esetben ugyanis nem fogjuk tudni érvényesíteni esetleges garanciális igényünket.

 

Néhány meggyőző szám:

3,06 kW 4,08 kW
Éves termelés 3458 kWh 4610 kWh
Éves megtakarítás 145 236 Ft 193 630 Ft
Rendszerár (nettó) 1 219 293 Ft 1 599 192 Ft
kW-onkénti ár 398 462 Ft 391 959 Ft
Megtérülési idő 8,39 év 8,25 év
Hozam 19,1 % 21,0 %

A rendszerárakat kompletten számoltuk, felszereléssel, E.On ügyintézéssel együtt, rejtett költségek nélkül. A rendszerek éves termelésénél az Európai Unió által elfogadott PVGIS számítást alkalmaztuk Debrecenre vonatkoztatva. Az éves megtakarítást a jelenlegi áramátvételi árral kalkuláltuk, azaz azzal számoltunk, hogy ezt az összeget megtakarítjuk. A rendszerárakat nettó értékben adtuk meg, azaz olyan kisvállalkozásokra érvényesek, amelyek ÁFA levonási joggal rendelkeznek, magánszemélyek esetében azonban az ÁFÁ-val megnövelt értéket kell figyelembe venni. A rendszerek hozama kisvállalkozások esetében 19,1 %, míg magánszemélyek esetében 9,38 % a 3 kW-os rendszer esetében, míg a 4 kW-os rendszer esetében 21,0 % kisvállalkozások esetén, illetve 9,53 % magánszemélyek esetében. Mind a négy érték messze jobb, mint akármilyen banki befektetés.

 

Napkollektoros rendszer

A napkollektoros rendszerek esetében leginkább a használati melegvízigényt célszerű kiváltani, ott is a legalább 4 tagú családok esetében. A rendszert úgy érdemes méretezni, hogy kora tavasztól késő őszig teljesen kiváltsa a meglévő meleg vizet adó rendszert, így 75 %-os kiváltási aránnyal számolhatunk. A napkollektoros rendszerek esetében is számos választási lehetőségünk van, lehet síkkollektoros, vákuumcsöves, koaxiális napkollektor, melyeknek eltérő a termelési karakterisztikája, ezért ebben az esetben is célszerű szakemberekhez fordulni. A Megújuló Energiapark Kutatóközpontban 4 különböző napkollektoros rendszer látható működés közben.

A napkollektoros rendszerek esetében a rendszerár – és így a megtérülési idő is – jelentősen változhat, a telepítési körülményektől függően nettó 700.000 Ft és 1.000.000 Ft között lehet, a megtérülési idő pedig 8-9 év körül mozog.

 

Mennyire biztonságos a működés?

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy meglévő rendszer valóban hozza a tőle elvártakat, így kifejlesztettünk egy saját távfelügyeleti és távvezérlési rendszert, amely segítségével mi is látjuk az ügyfeleink rendszereit, illetve az ügyfelek is a saját rendszerüket. Ez hiba esetén lehetőséget biztosít az azonnali beavatkozásra.

A Megújuló Energiapark Kutatóközpontban munkanapokon 8 órától 16 óráig várjuk szeretettel az érdeklődőket.

 

Megújuló Energiapark Kutatóközpont Kft.
Cím: 4031 Debrecen Kishegyesi út 187.
Telefon: 06 70 604 54 64
E-mail: info@megujuloenergiapark.hu
web: www.megujuloenergiapark.hu