Befejeződött a szúnyogirtás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén – Befejeződött hétfőre az árvíz utáni szúnyogirtás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az árvízi védekezési munkák illetve az elmúlt nap heves esői miatt szükséges munkálatok még tartanak az ország több településén.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfői összegzése szerint a magyarországi folyókon 1503 kilométeren van érvényben védelmi készültség. A belvízzel elöntött terület 146 ezer hektár, ennek körülbelül a fele vetés-szántó.

Az elmúlt 24 órában 67 településen kellett továbbra is ár és belvíz elleni védekezést folytatni. A védekezési munkálatokban országosan 3337 ember vett részt. A legfrissebb adatok szerint az ország 135 településéről korábban kitelepített emberek közül még 921-en nem térhettek vissza otthonaikba, Borsodban közülük 427-en laknak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyes helyeken még mindig a pangó vizek eltávolítását végzik, így Sátoraljaújhelyen és Ónodon is szivattyúznak. A közterületek gépesített fertőtlenítését 174 településen befejezték, a hétfőn további 20 településen folytatják.

Bács-Kiskun megyében, Baján vasárnap megnyitották a Nagy – Pandúr sziget bejáratát, elkezdődött a házak és telkek takarítása, fertőtlenítése

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 38 ár- és belvíz által érintett településen 1846 fő vett részt a hosszantartó magas vízállás miatt jelentkező árvízi jelenségek elleni védekezésben. Folytatódott a szivattyúzás, nyúlgátak építése és a meglévő védművek erősítése.

-Független Hírügynökség-

 

Kapcsolódó cikkünk: 

Miskolci szúnyogirtás Go-pro