Beépíthető, de inkább…

Beépítenék az Újkertben az OMV üres telkét
Beépítenék az Újkertben az OMV üres telkét - © Fotó: Molnár Péter
Új tulajdonosa van a debreceni Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkon található, nagy háromszögletű teleknek, annak, amelyet korábban már többen be akartak építeni, de a környéken lakók tiltakozása miatt mindig léket kapott a projekt. Orosz Csaba írása.

Utoljára az osztrák OMV próbálkozott, ők benzinkutat és üzletházat akartak megvalósítani, de szintén nem jártak sikerrel. Az ottani tízemeletesekben élők nyilván abban érdekeltek, hogy semmi ne zavarja a kilátásukat, szép park legyen előttük, ami növeli lakásaik értékét. Milyen jó is az, amikor egy szép napon az ember kitekint lakótelepi lakásának ablakán és nem egy másik házat, tűzfalat, vagy egy forgalmas úton robogó autókat lát. (Csak a 2-es villamos időnkénti zötyögése ne zavarna bele az idillbe…) Megértem a tiltakozókat, én is a park megtartásáért kardoskodnék, ha ott laknék. Ugyanakkor a beruházók érdekeit is figyelembe kellene venni. Ők természetesen azért vásárolják meg ezt a rendezési terv szerint akár 50 százalékban beépíthető, üzleti szempontból remek helyen lévő területet, mert abból hasznot remélnek. Nem az a céljuk, hogy ott zöldterületet tartsanak fenn. A sok éve húzódó, örökzöld történetben a helyi döntéshozók egy idő után eddig mindig a tiltakozó lakók, vagyis a választáson szavazók pártját fogták. Kíváncsi vagyok, most melyik oldalra állnak. Kinek az érdeke lesz a fontosabb?

– Orosz Csaba –


Mi legyen a debreceni aranyháromszögben?

Megvásárolta egy magyar cég az osztrák OMV-tól a debreceni Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarki nagy üres telket, amelyre korábban benzinkutat és üzletházat akartak építeni, de a heves lakossági tiltakozás miatt letettek róla. Az új tulajdonos gyorséttermet, áruházat és autómosót létesítene ott.