Bedrogozva, jogsi nélkül menekült a rendőrök elől egy férfi Püspökladányban

Akt.:
Bedrogozva, jogsi nélkül menekült a rendőrök elől egy férfi Püspökladányban
© Fotó: police.hu
Püspökladány – A püspökladányi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a 29 éves sofőrt.

A rendőrök 2015. október 11-én 16 óra 55 perckor Püspökladányban megláttak egy Audi típusú személygépkocsit, amelynek sofőrjét igazoltatni akarták. A gépjárművezető a rendőrautót meglátva gyorsított, és el akart hajtani a helyszínről. A járőrök a gépkocsi után mentek, amely az úton megcsúszott, és egy lakóház előtti fa mellett állt meg. A vezető azonnal kiszállt gépkocsiból és futásnak eredt, azonban a rendőrök utolérték és elfogták őt.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az igazoltatás során a járőrök megállapították a helyi férfiról, hogy a Püspökladányi Járásbíróság 2018. április 10-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A rendőrök M. Zsoltot előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók a férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, valamint az általa elkövetett járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés miatt őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelttel szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt nyomozást rendelt el.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés