Bebizonyították, hogy igazi futballnemzet vagyunk

Bernáth Csaba
Bernáth Csaba - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC egyik ikonja több jó meccset várt az Európa-bajnokságtól. Az én Eb-m: Bernáth Csaba.

– Taktikusan, fegyelmezetten, okosan és eredményesen futballoztak a mieink. Ezzel a játékkal teljesen meglepték az ellenfeleket, akik előzetesen kicsit le is néztek bennünket, de ez semmit sem von le az érdemeinkből – értékelte a magyar labdarúgó-válogatott Eb-s szereplését Bernáth Csaba, a Loki egykori kapitánya, a Nagyerdei Stadion látogatóközpontjának igazgatója.

– Hatalmas kohéziót jelentett, hogy ezeken a meccseken a magyar szurkolók ismét büszkén viselhették a címeres mezt, ezt Lyonban személyesen is tapasztaltam. Egyértelmű, futballnemzet vagyunk, szükségünk van a jó focira. Remélem, a klubcsapataink is elindulnak egy sikeres úton.
A DVSC-vel hétszeres magyar bajnok exlabdarúgó kissé csalódott az Európa-bajnokság kapcsán. – Bevallom őszintén, sokkal több jó meccset vártam. Nem tartom normálisnak, hogy egy nem túl jól játszó csapat – a klasszisokkal teletűzdelt portugál válogatott – egyetlen győzelem nélkül bejuthat a legjobb négy közé.

Számomra eddig Németország nyújtotta a legmeg­győzőbb játékot, őket egyértelműen a döntőbe várom. Belgium gyengén kezdett, de aztán belelendült, úgy érzem, ők lesznek Kroosék riválisai a fináléban. Ha tippelnem kell, egy hajszállal a németeket tartom az esélyesebbnek – nyilatkozta Bernáth Csaba.

HBN-BN