Battai Sugi és Bíró Dávid a hétvége legjobbjai

Battai Sugi és Bíró Dávid a hétvége legjobbjai
© Fotó: Testnevelési Egyetem Sportegyesülete - TFSE (Interfencing DSC)
Debrecen – Európa különböző pontjain léptek pástra az Interfencing DSC sportolói. Bíró Dávid junior párbajtőr világkupán, míg a kardvívó lányok a szófiai kadet Európa Kupán szerepeltek. Egy bronzérem mellett két nyolcaddöntő volt a hétvégi termés – írja közleményében a Testnevelési Egyetem Sportegyesülete – TFSE (Interfencing DSC).

Szombaton Bíró Dávid remek vívással egészen a nyolcaddöntőig jutott a nagyon erős rigai párbajtőr világkupán. Bíró 4/2-es csoportkört követően a direkt táblán négy ellenfelét is felülmúlva egészen a legjobb 16 versenyző közé jutott, ahol a francia Jubaulttal szemben, nagyon szoros asszóban 15-13-ra maradt alul. Bíró Dávid a versenyben megszerzett 14. helyével 8 világranglista pontot szerzett és nagy előrelépést tett a junior Európa-bajnoki és világbajnoki szereplés felé.

Eközben Battai Sugár Katinka a magyar női kard válogatott tagjaként nyert bronzérmet a szófiai kadet Európa Kupán. A sorozat érdekessége, hogy a legjobb európai csapat így is a magyar lett, hiszen az USA első illetve második csapata előzte meg őket.

A vasárnapi versenynapon Battai Bíróhoz hasonlóan szintén a legjobb 16 közé jutott. Magabiztos csoportkört követően a nyolcaddöntőben egy, a végletekig kiélezett asszóban, mindössze egy találatos vereséget szenvedett amerikai riválisával szemben. Sugi ezzel a teljesítményével az előkelő 9. helyen zárt, és továbbra is őrzi a magyar ranglista első helyét.Sporthírek