Battai Sugár magyar bajnoki ezüsttel váltotta meg repülőjegyét az EB-re

A debreceni csapat
A debreceni csapat - © Fotó: TFSE
Debrecen – Kiválóan szerepeltek a hétvégén a TFSE vívói a kadet országos bajnokságon. Battai Sugár Katinka ezüstérmes lett, Szinai Hanna a 8. helyen végzett, míg a női csapat az előkelő 5. helyet kaparintotta meg.

A hétvégi kadet országos bajnokságon újabb kellemes meglepetést okozott a TFSE debreceni vívótehetsége. A 14 éves Battai Sugár Katinka a 17 éven aluliak között lett második. A verseny végén záruló kadet ranglistán megerősítette a 4. helyét, így egyedüli debreceniként utazik a március elején Szocsiban megrendezendő kadet és junior Európa-bajnokságra. A fiatal cívisvárosi tehetség számára remek lehetőség nyílik arra, hogy tapasztalatot szerezzen nagy világversenyen is.

Szinai Hanna szintén remek teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen a legjobb nyolc versenyző közé jutott a bajnokságban. A Battai Sugár, Simon Petronella, Szinai Hanna és Varga Emília összetételű csapat ugyan az első mérkőzésén még hatalmas küzdelemben alulmaradt, azt követően azonban átgyalogolt ellenfelein és végzett a nagyon előkelő 5. helyen.

Jól sikerült tehát a nyári klubváltás a debreceni fiataloknak, akik a régi edzői gárdával (Dávid László és csapata) folytatták ugyan a munkát, ám az új egyesület égisze alatt tovább erősödtek az eddig is figyelemre méltó eredmények. A felnőtt magyar bajnokságban a női kardcsapat lett a 4., a junior férfi bajnokságban a férfi csapat nyert bronzérmet, a női csapat pedig a 7. lett. Most a kadet lányok tettek hozzá egy értékes ezüstérmet és két döntős helyezést a listához.

Eredmények

Kadet női kard Magyar Bajnokság

Egyéni

2. Battai Sugár Katinka

8. Szinai Hanna

32. Varga Emília

40. Simon Petronella

Csapat

5. TFSE (Battai, Simon, Szinai, Varga)

– TFSE –