Battai Sugár Katinka ezúttal a felnőttek között bizonyított

A 4. helyezett csapat
A 4. helyezett csapat - © Fotó: TFSE
Debrecen – A hétvégén rendezték meg a hat fegyvernemes felnőtt vívó országos bajnokságot. A TFSE debreceni kardvívói ezúttal is bizonyítani tudták tehetségüket. Battai Sugár Katinka egyéniben az előkelő 9. helyen végzett, míg csapatát a dobogó közelébe, a 4. helyre vezette.

A férfi kardvívók mezőnyében Urbán Ádám a csoportkörből tovább jutott, azonban a legjobb 32. közé már nem sikerült bekerülnie miután vereséget szenvedett az MTK klasszis vívójától, Nikolász Iliásztól. Nem sikerült a 32 közé jutnia Horváth Fanninak sem. A debreceniek 14 éves reménysége, Battai Sugár Katinka azonban hozta a formáját. A csoportkörének legfiatalabb tagjaként is magabiztosan verte ellenfeleit, így a tábla 4. helyén várhatta a folytatást. Végül az előkelő 9. helyen végzett, miután remek asszóban szenvedett vereséget a kadet Európa-bajnok Koós Grétától.

Urbán Ádám az OB zárónapján a férfi kardcsapattal a 10. helyen végzett. Sugár a tavalyi évhez hasonlóan ismét remekül szerepelt a felnőtt bajnokságon, és ami a csapatversenyen következett az minden képzeletet felülmúlt. A serdülő korú vívónő a négy közé jutásért vívott mérkőzésen szinte szárnyalt, a BVSC elleni mérkőzést +24-es találataránnyal abszolválta. Csapata 45 adott találatából 30-at vállalt magára a debreceni sportolónő. A legjobb négy között is a csapat vezéregyénisége tudott maradni, így a 2017-es felnőtt országos bajnokságok 12 számát tekintve (egyéni és csapat), mind egyéniben, mind csapatban ő volt a legeredményesebb cívisvárosi vívó.

– TFSE –