Battai Sugár ismét hozta a szokásos érmeket, ezúttal azonban az akarat diadala volt

Akt.:
Battai Sugár ismét hozta a szokásos érmeket, ezúttal azonban az akarat diadala volt
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Az idei évad utolsó állomására, az Olimpiai Bajnok Szilágyi Áron otthonában, a Vasas Pasaréti úti vívótermében gyűltek össze az ország fiatal kardvívói. Battai Sugár Katinka a DHSE-PMD Vívóegyesület sportolója ezúttal két számban indult, a gyermek arany mellé, egy újonc bronzérmet szerzett, Leitner Luca mindkét nap remekül vívott, hajszálnyival maradt le a döntőkről.

Battai Sugár ismét bebizonyította tehetségét. A DHSE-PMD fiatal vívónője maximális teljesítménnyel zárt a 2015/2016-os Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny utolsó, ötödik állomását követően. A nyolc hónapon át tartó megmérettetés minden állomását megnyerte a debreceni reménység, aki hatalmas fölénnyel nyerte meg a gyermek ranglistáját is. Battai az öt állomáson összesen tizenegy versenyszámban, és három korosztályban indult el, ahol minden egyes alkalommal döntőbe jutott. Saját korosztályában (gyermek, U13) minden versenyt megnyert, több, mint nyolcvan mérkőzéséből mindösszesen egyetlen vereséget szenvedve. Nyert összesen hat arany-, egy ezüst-, és három bronzérmet valamint volt még egy további döntős helyezése is.

Battai Sugár Katinka és Leitner Luca az újonc lányok között ragadt fegyvert. Luca egész nap kiváló vívással, magabiztos győzelmeket aratva végzett az előkelő 16. helyen. Battai Sugár ezúttal új oldalát csillantotta meg. Miután a vívás nem ment olyan jól neki, harciasságból adott leckét a mezőnynek. Foggal, körömmel ment minden tusért, aminek az eredménye újabb bronzérem lett.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Hatalmas mezőny, 88 vívó gyűlt össze a szombat reggeli gyermekverseny rajtjára. A DHSE-PMD Vívóegyesület bambi kardvívói is elrajtoltak a versenyen. A fiúk közül mindenki tudott nyerni a csoportban, majd Sarkadi Bence kivételével egyaránt a legjobb 64 közé kerültek. Bányai Marcell, Kiss Levente, Tamás Levente és Zakar Ármin a 32-be jutásért vívott asszóval fejezte be a versenyt. A fiúk kevés versenytapasztalatuk ellenére remekül helytálltak és nyugodtan várhatják a két hét múlva megrendezésre kerülő gyermek ob-t.

Vasárnap a gyermek lányok is hatalmas mezőnyben rajtolhattak el. Battai Sugár „fullozott”, minden asszóját nyerte a csoportkörben, Márkus Veronika és Leitner Luca is mindössze csak egy vereséget szenvedett. Wladimír Véda jól vívott a csoportkörben, azonban a táblán csillantotta meg igazán oroszlánkörmeit. Jóval erősebb ellenfelet búcsúztatott a legjobb 32-ért, majd még egy asszót megnyerve a mezőny első felében, a kiváló 24. helyen végzett. Márkus Veronika a csoportkört követően meglepetésre kikapott és a 34. lett. Leitner Luca folytatta előző napi kiváló szereplését. Hol sziporkázó vívással, hol oroszlánként harcolva nyerte mérkőzéseit. Végül a nyolcas döntőbe jutásért vívott mérkőzésre fáradt el. 12. helye így is kitűnő teljesítményt takar. Battai Sugárnak is feljavult a teljesítménye az előző naphoz képest. A harcossága melletezúttal megcsillantotta kiváló taktikai érzékét is, aminek újabb szépen csillogó aranyérem lett a jutalma. A hölgyek a fiúkhoz hasonlóan szintén nyugodtak lehetnek az országos bajnokság előtt.

Az újonc fiúk között induló Tóth Árpád részére ismét remek tapasztalatszerzés volt a verseny.

A DHSE-PMD kírdvívói a hétvégén a dániai Viking Kupán indulnak.

– DHSE-PMD –


Eredmények:

Gyermek leány kard – Vasas
1. Battai Sugár Katinka
12. Leitner Luca
24. Wladimír Véda
34. Márkus Veronika

Gyermek fiú kard – Vasas
49. Bányai Marcell
55. Tamás Levente
61. Zakar Ármin
63. Kiss Levente
76. Sarkadi Bence

Újonc leány kard – Vasas
3. Battai Sugár Katinka
16. Leitner Luca

Újonc fiú kard – Vasas
44. Tóth Árpád
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek