Bátor diákok segítettek a debreceni tűzben

Bátor diákok segítettek a debreceni tűzben
© Fotó: katasztrófavédelem
Debrecen – Április 24-én Debrecenben, a Lehel utcában egy társasház földszinti lakásában lángra kapott egy könyvespolc. Az épületben terjengő füstöt észlelte a ház előtt tartózkodó hat fiatalember, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium délutáni kimenőn tartózkodó diákjai, akik azonnal reagáltak a veszélyhelyzetre.

Értesítették a társasházban lakókat, majd a lakásba bejutva, a fürdőszobából hordtak vizet több lavórral, hogy eloltsák az égő bútort – közölte Papp-Kunkli Nóra, a megyei katasztrófavédelem megbízott szóvivője.

Gyors, bátor és határozott helytállásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább, így nem történt személyi sérülés és az anyagi kár sem jelentős.

A diákok: Balogi Gergő, Garai Tamás, Gutyina Péter, Horváth Ádám, Lakatos Csaba és Virgula Szabolcs.


Holttestet találtak egy debreceni házban

Szelektív szeméttároló égett teljes terjedelmében tegnap este Debrecenben, a Szávay Gyula utcában. A debreceni tűzoltókat a Lehel utcába is tűzhöz riasztották, ahol egy társasház földszinti lakásában meggyulladt egy könyvespolc. Ügyeleti hírek hétfőről.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .