új előadás

2020.07.02. 15:33

Férfiak szexuális vágyait mutatták be a Modemben

A mai trendekkel ellentétben semmiféle közéleti vagy politikai témát nem feszegettek a színészek.

Vámosi Kira

Fotó: Modem

Felnőtteknek szóló darabot mutattak be a Maradj Modem művészeti napon június 27-én a Dumaszínház és a Füge Produkció közös előadásában, ami három férfi – Bánki Gergely, Janklovics Péter és Vinnai András – legbelsőbb, az abszurditásig leredukált vágyairól szól, azaz a nőkről, a keblekről és persze a végső célról: a szexről.

Az előadás csak és kizárólag a férfiasság szexuális vágyait és az ezzel kapcsolatos hiedelmeket tematizálta, se többet, se kevesebbet. – Annyi tévhit és sztereotípia kering a férfiak szexualitásával kapcsolatban, azonban kiderül, hogy ezek bizony igazak – mondta Janklovics Péter.

A Modemben bemutatott darabok igen népszerűek, azonban a mostanira az elsők között kelt el az összes jegy. – Elővigyázatossági okokból és figyelmességből létszámhoz, valamint online regisztrációhoz kötöttük a Maradj Modem napi eseményeinket – nyilatkozta a Napló kérdésére Szabó Dániel sajtóreferens.

„Minden várakozásunkat felülmúlta az, hogy százötven darab férőhelyet biztosítottunk a belső kertünkben a nézők számára, még a helyszínen is nagy számban érdeklődtek a felszabadult helyek, illetve a visszamondott regisztrációk után”

– tette hozzá.

Tökéletes alakítás

Minden színész kitett magáért és maximális átéléssel adta elő a rá ruházott karaktert. – Arra a kérdésre, hogy ki alakított a legjobban, nehéz válaszolni egy olyan darab esetében, ahol maguk az alkotók rendezték meg saját magukat, valamit írták a szöveget és a dalokat – részletezte a sajtóreferens. – Nyilván ebben az esetben testhez álló karakterek és alakítások születnek, nincs egy külső, előre körülhatárolt figura, mint Hamlet esetében, akihez az előadónak közelítenie kellene – folytatta. – Úgy is mondhatjuk, hogy ez örömjáték a színészeknek, hiszen azt csinálnak, amit akarnak, és ebben az előadásban valóban azt is csináltak – fűzte hozzá.

Fotó: Modem

Vegyes közönség

Habár a darabot 18 éven felülieknek hirdették, a közönség sorai között néhány fiatalabb arc is észrevehető volt. – Elsősorban természetesen felnőttekre számítottunk, de egy egész napos eseménysorozatnál elkerülhetetlen, hogy fiatalabbak is odakeveredjenek – hangsúlyozta Szabó Dániel. – Volt olyan szülő, aki tudatosan hozta a gyerekét az előadásra, egyfajta tanító célzattal. Az persze más kérdés, hogy a különböző obszcén szavak hallatán a gyerek mire asszociál, illetve hova teszi fejben – emelte ki. – A szintén szókimondó dalbetétek angol nyelven születtek, ott ez a veszély nem fenyegette a fiatalságot – fűzte hozzá.

Jövőbeli tervek

A Modem folyamatosan arra törekszik, hogy minél változatosabb és színesebb felhozatallal kedveskedjen az érdeklődők számára. – Igyekszünk mindig sokszínű, kísérleti, illetve nem mindennapi kiállításokat és programokat szervezni – emelte ki a Modem sajtóreferense. – A kísérő eseményeket mindig az adott kiállításainkhoz igazítjuk, így nem kizárt, hogy lesznek nálunk a jövőben is hasonló programok, de inkább úgy fogalmaznék, hogy a kortárs művészet reprezentálása és integrálása, a kísérletezés a profilunk, mintsem egy konkrét arculat vagy jellem hangsúlyozása – mutatott rá.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában