Barlangtúra, festői szépségű táj, óriás könyv a következő kirándulásunkon!

Mesevilágba juthatunk
Mesevilágba juthatunk - © Fotó: Archív
Debrecen – Június 11-i úti célunk az Aggteleki Nemzeti Park, ahol a föld mélye és a föld felszíne is olyan gazdag látnivalókat rejt, amelyet vétek elmulasztani.

Program: indulás a kora reggeli órákban Debrecenből, első állomásunk Szinpetri, ahol fakultatív programként megtekinthetjük a világ legnagyobb, az Aggteleki Nemzeti Parkot bemutató könyvét, egy Magyarországon egyedülálló papírmalmot, valamint Gutenberg-korabeli, rekonstruált nyomdagépeket is. Aggteleken megebédelünk, majd némi szabadprogram után a Baradla-barlang vörös-tói bejáratától indulva kétórás vezetett túrán veszünk részt.

A karsztbarlang 1995-től az UNESCO világörökség része, sziklacsarnokai, hatalmas cseppkőfantomjai sejtelmes mesevilágot idéznek. Termeit, folyosóit kiállítási tárgyakként borítják a változatos, álló, függő és oszlopként emelkedő cseppkőfigurák. A barlangban a hőmérséklet +10 Celsius-fok, ennek megfelelő ruha és túracipő ajánlott!

A festői szépségű Jósvafőre érkezünk, a források és barlangok völgyébe, ahol fakultatív programlehetőségként, helyi túravezetéssel jósvafői falusétán vehetünk részt: többek között megtekintetjük a festett kazettás mennyezetű műemlék református templomot, valamint a tájházat, mely 2007-ben az év múzeuma volt. Hazaindulás a késő délutáni órákban.

HBN


Tudnivalók

Időpont: 2016. június 11. (szombat)

Részvételi díj: 8.990 Ft/fő

Indulás: a kora reggeli órákban Debrecenből

Foglalási és fizetési határidő: 2016. június 3. (péntek)

A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein!

Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda 46/780-450 (H–P 09.30–18.00); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, info@expertholiday.hu; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az utazás és az ebéd költségét, belépőt a Baradla-barlang Vörös-tói középtúrára és a csoportkísérő díját. A díj nem tartalmazza: az italfogyasztást az ebéd mellé, illetve a fakultatív programok díját: Szinpetriben – A világ legnagyobb könyve (nyugdíjas jegyár: 800 Ft/fő), Jósvafőn – Faluséta (nyugdíjas jegyár: 850 Ft/fő.)