Bárhol felbukkanhatnak az adóhatóság ellenőrei

A virágkereskedők is számíthatnak a NAV jelenlétére
A virágkereskedők is számíthatnak a NAV jelenlétére - © Fotó: ÉKN archív
Debrecen – Tavaszi ellenőrzéseket tart az adó- és vámhivatal az Észak-Alföldi régióban.

Az Észak-alföldi régióban március végétől több mint egy hónapon keresztül tavaszi ellenőrzési akciót tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fontos az eredete

A húsvéti kellékek mellé is jár a nyugta, az alkalmi vásárokon árusítókat is be kell jelenteni a foglalkoztatónak, sőt az áru igazolt eredete is fontos. A nagyobb megyei városok mellett a kisebb településeken is számítani lehet a NAV jelenlétére, helyszíni vizsgálataira. Az adóhivatal a május közepéig tartó ellenőrzéssorozatban kiemelt figyelmet fordít például a szépészeti szolgáltatást nyújtókra, a pékségekre, a vendéglátó helyekre, illetve a házhozszállítást is vállaló vendéglátósokra. Számíthatnak a NAV jelenlétére a dísznövény- és virágkereskedők is, hiszen tavasszal jelentősen megnő a kereslet a kertbe, vagy balkonládába kiültethető növények iránt, így a kertészetek forgalma is jelentősen meglendül.

Ugyancsak a tavaszi kerti munkákhoz kötődik a vetőmagok és műtrágyák beszerzése is, így az erre szakosodott üzletekben is megjelenhet a NAV. Vizsgálatot kaphatnak a ruhatisztításra, vasalásra specializálódott vállalkozások, sőt a kisállat-kereskedők, valamint állateledelt forgalmazók is. A tavaszi megújulás magával hozza, hogy a télen felszedett plusz kilóktól mind a férfiak, mind a nők próbálnak megszabadulni, amit gyakran az edzőtermek használatával érnek el; elképzelhető ezért, hogy akár a NAV munkatársai használják a kondi gépet, és kérnek személyi edzéstervet egy-egy fitnesz-teremben.

HBN
hirdetés