Májusban ismét Bárdos Szimpózium

Akt.:
Májusban ismét Bárdos Szimpózium
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara idén 30. alkalommal rendezi meg május 1-3. között szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot.

A találkozó programja zenetudományi és zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és hangversenyeket tartalmaz, valamint lehetőséget kínál a résztvevők tapasztalatcseréjére.

A Szimpóziumra az alsó- és középfokú ének-zeneoktatás, a szolfézs- és zeneelmélet-tanítás és a kórusvezetés szakembereit, valamint a zenei pályára készülő fiatalokat várják a szervezők.

A Szimpóziumot az előzetesen meghirdetett márciusi időpont helyett 2015. május 1-3. között rendezik a Zeneművészeti Kar épületében (Debrecen, Nagyerdei krt. 82.).

– Az időpontváltozás oka, hogy időközben lehetőségünk nyílt csatlakozni a Debreceni Egyetem pedagógus továbbképzési programjához, így – sikeres pályázat esetén – a Szimpózium tanfolyami díja (15.000 Ft) nem a résztvevő pedagógust terheli. A részvétel tehát ingyenes, csak a felmerülő szállás- és étkezési díj költsége terheli a résztvevőket. Ezek várható összege együttesen 9000 Ft. – tájékoztatta az unideb.hu portált Váradi Judit dékánhelyettes.

Bővebb információt ezen a linken találhat,vagy érdeklődhet a bardosszimpozium@gmail.com e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2015. március 20.

A Bárdos Szimpóziumhoz csatlakozva a kar ismét meghirdeti 30 órás akkreditált továbbképzését zeneiskolai és zeneművészeti szakközépiskolai szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, általános és középiskolai, valamint művészeti iskolai ének-zene tanárok és kórusvezetők részére.

A továbbképzés célja a résztvevők szakmai ismereteinek felfrissítése, karirodalmi tájékozottságuk gazdagítása, zenepedagógiai és szakmódszertani tapasztalataik bővítése, a zenetudomány legfrissebb eredményeinek megismertetése. A továbbképzés előadói többek között Arany János, Heller Erika, Joób Árpád, Spiegel Marianna és S. Szabó Márta.

Az akkreditált továbbképzés tanúsítványának kiadási feltételei:

  • részvétel a továbbképzés és a szimpózium előadásain, hangversenyein;
  • egy, a továbbképzés bármely témájához kapcsolódó, 5-7 oldal terjedelmű házi dolgozat elkészítése és visszaküldése két héten belül.

A továbbképzés, amely magában foglalja a Bárdos Szimpózium programjain való részvételt is, 2015. április 30-án, csütörtökön 13 órakor kezdődik és május 3-án, vasárnap délután ér véget. Az előzetesen márciusra meghirdetett tanfolyam időpontváltozását ugyancsak az egyetemi továbbképzési programhoz való csatlakozás indokolja. A pályázat sikere esetén a továbbképzés tanfolyami díja (45.000 Ft) nem a résztvevő pedagógusokat terheli, számukra a részvétel ingyenes. A kiegészítő költségeket – szállás, étkezés – a résztvevők fizetik, várható összege együttesen 13.000 Ft.

Jelentkezési határidő: 2015. március 20.

– unideb.hu