Barcelonában is bemutatják Kocsis Tibor filmjét

Budapest – Barcelonában is bemutatják hétfőn a “Magyarok a Barcáért” című dokumentumfilmet, amely a katalán klub három magyar legendás futballistájának, Kubala Lászlónak, Czibor Zoltánnak és Kocsis Sándornak a történetét dolgozza fel.

Az eseményt Kovács Barnabás, Magyarország barcelonai főkonzulja, illetve a klub közösen szervezi. A spanyolországi ősbemutatóra az FC Barcelona Auditórium Maximumban kerül sor. A helyszínt biztosító Josep Bartomeu elnök hangsúlyozta, Kubala szellemisége a mai napig meghatározó a klub életében, amit hűen tükröz, hogy Európa legnagyobb stadionjában kizárólag az ő szobra található meg. A filmbemutató rendhagyó jelleggel bír, ilyen és ehhez hasonló rendezvény megtartására az FC Barcelona csak kivételes alkalmakkor bocsátja rendelkezésre a klub dísztermét.

A mintegy 250 fő részvételével tervezett bemutatón várhatóan részt vesz az FC Barcelona elnöksége, a labdarúgócsapat kapitánya, a 107-szeres spanyol válogatott, világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája győztes Andrés Iniesta. A klub korábbi aranylabdása és Kubala László egykori csapattársa, Luis Suárez, valamint FC Barcelona kézi-és kosárlabdacsapatának tagjai. Magyar részről meghívást kapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői is, illetve jelen lesz Kocsis Tibor filmrendező.

A “Magyarok a Barcáért” című alkotást 2014 márciusában mutatták egy háromrészes dokumentumfilm-sorozat formájában a Dunán, majd májusban az art mozik is műsorukra tűzték az alkotást. A moziba került film negyedórával hosszabb, azaz másfél órás, valamint a képi anyagok jelentős részét is kicserélték.

– MTI –